Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 29 d.


OLIMPIADOS METRAŠTIS
Krepšinio krizė
Saulius Ramoška
Scanpix
Apmaudas...

Nepatekta į antras iš eilės vasaros olimpines žaidynes. Medalių tarptautinėje arenoje neiškovota nuo pat 2015-ųjų. Kas nutiko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei?

Puerto Rike vykusiame olimpiniame atrankos turnyre Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei pavojaus signalas užsidegė dar grupės varžybose. Įveikę Meksiką (96:84), lietuviai gana sunkiai iškovojo pergalę prieš Dramblio Kaulo Krantą (97:93). Pusfinalyje 88:64 nugalėta Italija, ir tai buvo vienintelės gerai sužaistos rungtynės. Olimpinio atrankos turnyro finale lietuviai neprilygo puertorikiečiams (68:79). Septyniose olimpiadose iš eilės nuo 1992-ųjų Barselonos dalyvavę Lietuvos krepšininkai tęsia nemalonią seriją – 2020-aisiais nepavyko prasibrauti į Tokiją, dabar – į Paryžių.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Olimpinėje atrankoje mūsų komandai negalėjo padėti Jonas Valančiūnas, kuris nepratęsė sutarties su Naujojo Orleano „Pelicans“ ir dairėsi naujo klubo. Sutartis su NBA klubais galima pasirašyti tik nuo liepos 6 d., tad J. Valančiūnas nusprendė nerizikuoti žaisdamas rinktinėje.

2024 08 03 06:45
Spausdinti