Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


FUTBOLAS
M. Majauskas: Futbolo federacijai reikia tiesioginio valdymo
BNS
Lukas Balandis/BNS
M. Majauskas.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas trečiadienį pasiūlė įvesti tiesioginį valdymą Lietuvos futbolo federacijoje.

„Reikalingas normalizavimo etapas, kurio metu laikinai būtų skirtas reguliatorius. Reikia UEFA tiesioginio valdymo. Arba su UEFA palaiminimu Lietuvos valdžios veiksmų, kuriais būtų paskirtas laikinas reguliatorius. Svarstytinas ir UEFA paskirtas atstovas“, – trečiadienį po jo vadovaujamo komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos bendro posėdžio BNS sakė M. Majauskas.

Pasak jo, federacijoje taip pat būtina atlikti nepriklausomą (federacijos – BNS) veiklos ir finansinį auditus.

Reikalingas ir įstatytų pakeitimas pagal FIFA standartus bei surengti nauji demokratiniai federacijos organų rinkimai, pridūrė politikas.

M. MAjausko teigimu, trečiadienį komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos bendrame posėdyje federacijos pateikti paaiškinimai ir atsakymai į įvairius parlamentarų klausimus pastarųjų neįtikino ir jie nekeičia įsitikinimo, kad dabartinė federacija nesugeba tvarkytis ir joje permainos reikalingos.

Ekonomikos komitete ir Jaunimo ir sporto reikalų komisijoje dirbantis Andrius Kupčinskas BNS tvirtino, kad sprendimas dėl tiesioginio valdymo Futbolo federacijoje bus, nes precedentų tarptautinėje praktikoje yra.

„Dar situacija neišdiskutuota, bet kad situacija prasta irgi faktas, todėl, kad reikia daryti kažkokius žingsnius, yra akivaizdu. Rudens sesijoje prie to klausimo grįšime“, – po posėdžio BNS teigė parlamentaras.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą ir tai yra istoriškai prasčiausias rezultatas.

M. Majausko teigimu, atsakomybė už apgailėtiną futbolo situaciją Lietuvoje didžiąja dalimi tenka Futbolo federacijai.

„Tai pasekmė negebėjimo imtis būtinų reformų ir atstovauti plačios futbolo bendruomenės“, – komitete sakė jis.

„Kyla klausimas, ar federacijos veikla iš esmės suderinama su Lietuvos futbolo interesais“, – pridūrė M. Majauskas.

Lietuvos futbolo federacijos generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teigimu, 2021 metais federacijos finansavimas siekė 9,5 mln. eurų.

Aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimo finansavimo valstybės biudžeto lėšomis šiemet futbolo federacijai skirta 372 tūkst. eurų. Dar 79,6 tūkst. eurų federacija gavo iš Tautinio olimpinio komiteto.

2022 07 27 12:51
Spausdinti