Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


UEFA TAURĖ
Nė vasaros be futbolo
IQ
Scanpix
Olandės gins čempionių titulą.

Liepos 31 d. paaiškės, kuri moterų nacionalinė futbolo rinktinė Londono Vemblio stadione iškels UEFA taurę. Finalinis čempionato turnyras buvo numatytas pernai, tačiau atidėtas dėl pandemijos į 2021-uosius perkėlus olimpines žaidynes ir Europos vyrų futbolo čempionato finalą „Euro 2020“. Futbolo fiesta prasidės liepos 6-ąją.

Anglijoje dėl stipriausios vardo varžysis 16 komandų – tryliktą kartą istorijoje ir antrą, kai finale dalyvauja 16 ekipų. Čempionių titulą gins Nyderlandai, o Šiaurės Airija finaliniame turnyre dalyvaus pirmą kartą. Su ja vienoje A grupėje žais Anglija, Austrija, Norvegija. B grupėje varžysis Vokietija, Ispanija, Danija, Suomija, C grupėje – Nyderlandai, Švedija, Šveicarija, Portugalija, D grupėje – Prancūzija, Italija, Belgija, Islandija.

Lietuva atrankos etape pralaimėjo visas aštuonerias namų ir svečių rungtynes Belgijai, Šveicarijai, Rumunijai ir Kroatijai. Lietuvės pelnė vieną įvartį, praleido 32. Paskutinės savo grupėse liko ir Latvija bei Estija. Latvės pralošė visas rungtynes ir įmušė 2 įvarčius (praleido 39). Estės pelnė vieną įvartį, praleido 40, bet išplėšė vienas lygiąsias, septynis kartus pralaimėjo.

BEREKLAMOS:

2022 07 03 11:25
Spausdinti