Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


PASAULIS 2024
Neįprastas blokštas: į JAV atvyksta kriketo pasaulio čempionatas
Leo Mirani
The Economist

1994 m., kai JAV organizavo FIFA vyrų futbolo pasaulio čempionatą, apie šį renginį žinojo vos 20 proc. amerikiečių. Šiandien aistringais futbolo gerbėjais save vadina beveik trečdalis sportu besidominčių šios šalies gyventojų. Tam, be abejo, pasitarnavo ir dvi iš eilės moterų rinktinės pergalės Pasaulio čempionate 2015 ir 2019 m.

Praėjus trims dešimtmečiams po pirmojo didelio futbolo pasirodymo JAV, savo kelionę didžiausioje pasaulio sporto rinkoje pradeda kriketas. 2024 m. birželį JAV ir Karibų jūros regione vyks vyrų T20 formato kriketo pasaulio čempionatas. Tai trumpiausia ir populiariausia šios sporto šakos forma, kai varžybos trunka ne penkias dienas, o tik tris valandas. JAV vyks maždaug trečdalis iš 55 susitikimų. Būdama čempionato šeimininkė, amerikiečių rinktinė patenka į turnyrą be atrankos ir tokiuose aukščiausio lygio susitikimuose žais pirmą kartą. Amerikiečiai tikisi, kad šis renginys pakylės amerikietiškąjį kriketą į naujas aukštumas.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Dauguma amerikiečių (ne be pagrindo) laikosi nuomonės, kad kriketo taisyklės yra visiškai nesuprantamos. Ši sporto šaka tebėra nišinė ir ja daugiausia domisi imigrantai bei jų vaikai. Didžiąją dalį JAV kriketo komandos sudaro žaidėjai, kilę iš Pietų Azijos ir Karibų jūros regiono. Tačiau gerbėjų vis tiek yra gana nemažai – apie 6,5 mln.

2024 01 24 16:00
Spausdinti