Meniu
Prenumerata

pirmadienis, birželio 17 d.


PASIRENGIMAS ŽAIDYNĖMS
Olimpiniai galvosūkiai
Saulius Ramoška
Scanpix
Olimpinė ugnis pakeliui į Paryžių.

Olimpiadai ruoštis pradedama dar nežinant, kokio dydžio bus šalies olimpinė rinktinė, kurie sportininkai ar komandos iškovos teisę varžytis

„Pirmosios mintys ir pokalbiai apie būsimas olimpines žaidynes prasideda tik pasibaigus ankstesniosioms“, – IQ teigė Agnė Vanagienė, viena Lietuvos olimpinės misijos vadovių. Į pirmąsias Paryžiaus olimpinių bazių apžiūras Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovai nuvyko iškart po 2022-ųjų Pekino žiemos olimpinių žaidynių.

Likus dvejiems metams iki žaidynių prasideda oficialių viešbučių užsakymas, tad jau 2022-ųjų viduryje LTOK ėmė prognozuoti, kokio dydžio bus Lietuvos olimpinė rinktinė ir kurių sporto šakų sportininkų turėsime. Oficialūs žaidynių viešbučiai dažniausiai užsakomi likus pusantrų metų iki olimpinių žaidynių. Vėliau lieka ieškoti tik neoficialių viešbučių, bet prie jų nestos oficialus transportas, susisiekimas su tais viešbučiais bus komplikuotas. Atsižvelgiant į olimpiečius aptarnaujančio personalo kvotą, visada bus žmonių, kurie neturės galimybės gyventi olimpiniame kaimelyje.

Štai vienas šiuolaikinės penkiakovės sportininkas turi penkias disciplinas. Dažnai kiekviena disciplina turi savo trenerį ir visi nori būti olimpinėse žaidynėse ir padėti savo sportininkui. Bet pagal sistemą vieną sportininką aptarnaujančiam personalui skirta tik viena vieta olimpiniame kaimelyje. Kitus specialistus tenka apgyvendinti viešbutyje.

2024 05 25 06:45
Spausdinti