Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SPORTAS IR POLITIKA
Pasaulio ledo ritulio čempionate buvo pašalintos Rusijos ir Baltarusijos vėliavos
IQ
Twitter.com@MStakis
Dabar Rygos centre plevėsuoja tokia Baltarusijos vėliava.

Latvijos sostinės Rygos, kur šiuo metu vyksta pasaulio ledo ritulio čempionatas,  centrinėje aikštėje tarp plevėsuojančių visų pirmenybėse dalyvaujančių valstybių vėliavų įvyko permainų.

Buvo pašalintos Rusijos ir Baltarusijos valstybinės vėliavos.  Jų vietoje pakabintos Rusijos olimpinio komiteto ir baltai-raudona tautinė baltarusių vėliavos. Atitinkamos nuotraukos pasirodė internete.

Baltarusijos vėliava buvo viešai pakeista opozicijos naudojama balta-raudona po to, kai Minske buvo sulaikytas opozicijos baltarusių žurnalistas ir tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius, kurį Baltarusijos valdžia apkaltino riaušių organizavimu.  Kaip jau rašėme, Baltarusijos valdžia jėga privertė nusileisti „Ryanair“ lėktuvą, kuris skrido iš Atėnų į Vilnių, kad sulaikytų opozicionierių.

O Rusijos Federacijos vėliava buvo pakeista šalies olimpinio komiteto vėliava su olimpiniais žiedais atsižvelgiant į Sporto arbitražo teismo sprendimą WADA byloje prieš Rusiją dėl dopingo skandalo.

„Tarp pasaulio ledo ritulio čempionato dalyvių vėliavų mes palaikome laisvos Baltarusijos vėliavą! Šią vėliavą man patikėjo politiniai pabėgėliai iš Baltarusijos. Režimą, valstybinį terorizmą simbolizuojančiai vėliavai Rygoje nėra vietos – todėl ją ir nukabinome“, - internete parašė Rygos meras Martinsas Stakis.

2021 05 25 12:04
Spausdinti