Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ESPORTAS
Sprendimas rastas? Vietoj atšauktų lenktynių automobilių sporto žvaigždės surengė virtualias rungtynes
IQ

Pasaulyje dėl koronaviruso grėsmės vienas po kito atšaukiami sporto renginiai. Ne išimtis ir Australijoje, Melburne, turėjęs vykti pirmasis šio sezono „Formulės-1“ etapas. Spėjama, kad sezono startas gali būti atidėtas iki birželio septintąją vyksiančio Azerbaidžano Grand Prix.

Visgi dalis lenktynininkų sekmadienį nusprendė pradžiuginti savo fanus ir prisijungė prie virtualių lenktynių renginio „The Race All-Star esports Battle“. Žiūrovai virtualioje trasoje galėjo pamatyti dabartinius „Formulės-1“ lenktyninkus „Red Bull“ atstovaujantį Maxą Verstappeną, buvusį šios serijos pilotą Nelsoną Piquet jaunesnįjį,  taip pat aukščiausios JAV lenktynių serijos „IndyCar“ čempionus Willą Powerį ir Simoną Pagenaud, jų kolegas Coltoną Hertą ir Felixą Rosenquistą. Prie jų prisijungė ir buvęs F-1 ir "IndyCar" pilotas Juanas Pablo Montoya su sūnumi. Kartu su jais varžėsi ir eLenktynių profesionalai. 

Dar viename virtualiame renginyje, pavadintame „Not the AUS Grand Prix“ varžėsi ir „McLaren“ pilotas Lando Norrisas, buvęs tos pačios komandos lenktyninkas Stoffelis Van Doorne'as bei kitas buvęs F-1 pilotas Estebanas Gutierrezas.

Nors „The Race All-Star esports Battle“ nebuvo itin didelės apimties, skaičiai neturėtų nuvilti – „Youtube“ platformoje transliacija iš viso susilaukė daugiau nei 400 tūkst. peržiūrų. Tuo tarpu savo lenktynes transliavęs L. Norrisas pasiekė visų laikų žiūrimumo rekordą kompiuterinių žaidimų transliacijų platformoje „Twitch“.

 Jau patvirtinta, kad kitą savaitgalį virtualioje trasoje taip pat susitiks lenktynių profesionalai iš skirtingų serijų.

Atšaukus etapą Australijoje nedidelė dalis „Formulės-1“ gerbėjų socialiniuose tinkluose pradėjo svarstyti, ar vietoje jų nebūtų įmanoma surengti virtualaus etapo. Ši sporto rūšis kiek skiriasi nuo kitų sporto šakų tuo, kad lenktynių simuliacijos jau ne vienerius metus yra realių komandų kasdienybė. Dėl ribojamų Formulės-1 bandymų, komandos pačios naudoja autentiškus elektroninius lenktynių simuliatorius, kuriuose paprastai ratus suka reguliarūs ir atsarginiai jų pilotai. Tad toks receptas ne visai tiktų krepšinio ar futbolo komandoms, tačiau lenktynininkams nebūtų naujiena.

„Formulės-1“ serija turi netgi savo oficialų eLenktynių čempionatą, o realiame čempionate besivaržanti „Renault“ netgi investavo į oficialią savo eSporto komandą. 

Matuojama, kad pajamos iš visų eSporto rūšių 2019 metais viršijo milijardą JAV dolerių.

2020 03 15 17:30
Spausdinti