Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


KREPŠINIS
Staiga užgesusi žvaigždė
Saulius Ramoška
Scanpix

Legendinio krepšininko Kobe’s Bryanto rekordus fiksavo ir švieslentės, ir bankų sąskaitos

Sausio 26-osios rytą pasaulį apskriejo žinia apie sraigtasparnio katastrofą Kalabasase, Kalifornijos valstijoje (JAV), tarp kurios aukų buvo ir 41-ų K. Bryantas bei jo trylikametė dukra Gianna. Kodėl K. Bryantą pasaulis prisimins kaip vieną iškiliausių krepšininkų, pasižymėjusį ir už aikštelės ribų?

K. Bryantas metimo atsilošus techniką įvaldė stebėdamas medžiojančių gepardų vaizdo įrašus. Talentas ir stipti valia jam leido pasiekti įspūdingą karjerą profesionalų sporte. Jis dažnai lygintas su Michaelu Jordanu, stengėsi pagerinti jo rekordus. Ir pats M. Jordanas pripažino, jog jei kas ir galėtų į jį lygiuotis, tai tik K. Bryantas.

M. Jordanas, su kuriuo K. Bryantas buvo lyginamas visą savo karjerą, liko sukrėstas tragedijos: „Neturiu žodžių savo skausmui apsakyti. Aš mylėjau Kobe’ę. Jis man buvo tarsi jaunesnis brolis. Mes dažnai šnekučiuodavomės ir man labai trūks tokių pokalbių. Jis buvo aistringas varžovas, vienas iškiliausių žaidėjų, trykštantis kūrybine energija. Jis taip pat buvo nuostabus tėvas, labai mylėjo šeimą ir nepaprastai didžiavosi dukrų meile krepšiniui.“

2020 03 15 06:54
Spausdinti