Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


PASAULIS 2024
Svarbiausia ne tik dalyvauti: kiek laimėsime medalių Paryžiaus olimpinėse žaidynėse?
Saulius Ramoška
Asmeninis archyvas
D. Banevič nebus tik statistė.

2024-ųjų išvakarėse kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes jau turėjo 20 Lietuvos sportininkų, tačiau nėra abejonių, kad pirmą kartą miesto centre, o ne stadione, vyksiančiose atidarymo eitynėse mūsų delegacija bus didesnė.

2021 m. Tokijo olimpiadoje Lietuvos sportininkai laimėjo vieną medalį – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiuolaikinės penkiakovės varžybose iškovojo sidabrą. O kiek apdovanojimų galima tikėtis Paryžiuje? Pretendentų reikia ieškoti disko metimo sektoriuje (Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius) ir baseino takeliuose (Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys). Plaukimo varžybose taip pat lenktyniaus Kotryna Teterevkova ir Aleksas Savickas, galbūt dar keturi plaukikai. Nėra abejonių, kad Lietuva lauks R. Meilutytės medalio. Ji 2023 m. pasaulio čempionate Japonijoje pasirodė neprilygstamai – iškovoti du aukso medaliai ir pagerintas pasaulio rekordas.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Būrį šalies sportininkų matysime irklavimo varžybose. Žaidynėse pasirodys porinę dvivietę irkluojančios Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė, vienvietininkai Viktorija Senkutė ir Dovydas Nemeravičius, pavienę dvivietę irkluojančios Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė. Olimpinius kelialapius gali pelnyti dar dvi įgulos. Daugiausia Lietuvos įgulų – penkios – dalyvavo Rio de Žaneiro žaidynėse.

2024 01 09 07:00
Spausdinti