Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


ŽIEMOS OLIMPIADA
Svarbu dalyvauti: kuo Lietuvai išskirtinė bus Pekino žiemos olimpiada?
Saulius Ramoška
Scanpix nuotr.
Antroji olimpiada pandemijos metu.

2022-ųjų vasarį Kinijos sostinė Pekinas taps pirmuoju miestu istorijoje, surengusiu vasaros ir žiemos olimpines žaidynes.

Kai vasario 4-ąją sportininkai dalyvaus žaidynių atidarymo ceremonijoje, Lietuvos delegacijoje bus mažiausiai dvylika atletų. Iki šiol daugiausia sportininkų – po devynis – mūsų šaliai atstovavo 2018-ųjų Pjongčango ir 2014-ųjų Sočio žiemos žaidynėse. Nors sportininkų kaip niekada daug, medalių bus sunku tikėtis.

Gausiausia olimpinėje delegacijoje bus biatlonininkų komanda. Sausio viduryje paaiškės, kiek iš tiesų jų vyks į Pekiną – keturi, penki ar net šeši. Tačiau jau dabar beveik aišku, kad pirmą kartą istorijoje dalyvaus visa vyrų komanda: Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis, Tomas Kaukėnas ir Linas Banys. Pagal patvirtintą atrankos sistemą komandos, Tautų įskaitoje užimančios ne žemesnę kaip 20 vietą, gauna komandinius kelialapius. Dabar Lietuva Tautų įskaitoje yra penkiolikta.

„Nežinau, kas gali jiems sukliudyti patekti į olimpines žaidynes“, – teigė Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas. Turėdami žaidynėse vyrų komandą lietuviai dalyvautų ne tik individualiose arba sprinto, bet, priklausomai nuo rezultatų, ir persekiojimo bei masinio starto rungtyse. Jie pirmąsyk olimpinėse žaidynėse išbandytų ir klasikinę estafetę, kurioje startuotų keturi sportininkai.

2022 01 29 08:18
Spausdinti