Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


FUTBOLAS
Tokio finalo dar ilgai nesulauksime: pasaulio čempionų taurę kelia L. Messi
IQ
FIFA

Sekmadienio vakarą Katare baigėsi pasaulio futbolo čempionatas. Pasaulio taurę į viršų kėlė kapitono Lionelio Messi vedina Argentinos rinktinė.

Argentiniečiai finale po 11 m baudinių serijos (pagrindinis laikas 2:2, pratęsimas 3:3) nugalėjo Prancūzijos rinktinę.

Per pirmą kėlinį prancūzai neatliko nė vieno smūgio į vartus.

Tuo metu Argentina per pirmas 45 minutes į vartus smūgiavo 6 kartus ir pasižymėjo dusyk. 23 minutę 11 m baudinį realizavo L. Messi, taip pelnydamas savo 97 įvartį vilkint Argentinos rinktinės marškinėlius ir šeštąjį pasaulio čempionate Katare. Taip jis tapo rezultatyviausiu šių pirmenybių žaidėju.

Į istoriją L. Messi pateko ir kaip vienintelis, mušęs įvarčius per visus pasaulio čempionato etapus: grupių etape, aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale.

36 minutę rezultatą padvigubino po žaibiškos kontratakos taikliai kamuolį į vartus pasiuntęs Angelis Di Maria.

Argentiniečiai ramiai jautėsi iki 80 minutės, kol jų baudos aikštelėje nebuvo pargriautas prancūzų žaidėjas. 11 m smūgį realizavo Kylianas Mbappe, pagal pelnytus įvarčius čempionate pasivydamas L. Messi. O kitą minutę viskas apsivertė aukštyn kojomis: po žaibiškos atakos K. Mbappe taikliu smūgiu nuginklavo argentiniečių vartininką, išlygindamas finalo rezultatą 2:2. Taip M. Mbappe su 7 įvarčiais tapo rezultatyviausia pasaulio čempionato Katare žaidėju.

Staiga atsiradusi intriga prikaustė pasaulį prie TV ekranų.

Per pratęsimą savo septintą įvartį čempionate pelnė L. Messi, 108 minutę pasiuntęs kamuolį į vartus – 3:2. Tačiau K. Mbappe netrukus rezultatą išlygino – argentiniečiui baudos aikštelėje sužaidus ranka prancūzų žvaigždė realizavo baudinį – 3:3.

Viskas sprendėsi 11 m baudinių serijoje. Joje prancūzai suklydo dukart – vieną smūgį atrėmė argentiniečių vartininkas, kitas prancūzo spirtas kamuolys lėkė šalią vartų.

Pasaulio čempionais argentiniečiai tapo trečią kartą istorijoje. Anksčiau jie taurę į viršų kėlė 1978 ir 1986 metais. 1986-aisiais su Argetina triumfavo ir vienas geriausių planetos futbolininkų Diego Maradona.

Prancūzijos rinktinė planetos pirmenybes yra laimėjusi du kartus. Prieš tai ji taurę kėlė 1998 ir 2018 metais.

2022 12 18 20:32
Spausdinti