Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


EUROLYGA
Trečias kartas... meluoja
Saulius Ramoška
Scanpix
Š. Jasikevičiaus burtai nesuveikė.

Per trejus darbo „Barcelonos“ komandoje metus Šarūnas Jasikevičius ekipą triskart atvedė iki Eurolygos finalo ketverto, tačiau iki viršūnės – čempionų taurės – lietuvio treniruojamas Ispanijos klubas taip ir nepakilo.

Atrodo, geresnės progos tapti stipriausiu Europos krepšinio klubų turnyre Š. Jasikevičius ir negalėjo tikėtis: šio sezono Eurolygos finalo ketvertas gegužės pabaigoje vyko jo gimtajame Kaune, „Žalgirio“ arenoje, kur visa Lietuva palaikė ir laukė pirmo Š. Jasikevičiaus kaip trenerio triumfo. Tačiau turtingiausiam Europos krepšinio klubui Kaune viskas baigėsi prasčiausiai iš trijų lietuvio sezonų. 2021-aisiais jo treniruojama „Barcelona“ Eurolygoje tapo vicečempione, praėjusiais metais Katalonijos krepšininkai iškovojo bronzos medalius, o šiemet Kaune liko ketvirti.

„Žaidėjai nusivylę, aš taip pat. Padarėme nedaug gerų dalykų. Pralaimėti pusfinalyje visada blogai, bet gerai, kad išvis čia esame“, – po skaudžios nesėkmės pusfinalyje sakė Š. Jasikevičius. Jo auklėtiniai pusfinalyje 66:78 pralaimėjo principiniam varžovui Madrido „Real“.

Š. Jasikevičius pripažino, kad po nesėkmės pusfinalyje sunku rasti motyvacijos kovoti dėl bronzos medalių, todėl klubo vadovybė net paankstino komandos išvykimą namo – finalo, kuriame „Real“ po dramatiškos kovos 79:78 nukovė Pirėjo „Olympiacos“ klubą, Barselonos žaidėjai nebežiūrėjo.

2023 06 03 06:45
Spausdinti