Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


GOLBOLAS
Treneris iš gatvės: kaip golbolo rinktinei vadovauja krepšinio specialistas
Saulius Ramoška

Nežinojęs žaidimo taisyklių, o golbolą (aklųjų riedulį) matęs tik per televizorių, daug metų krepšinyje praleidęs Valdas Gecevičius pasuko nepramintu taku. Jis pripažįsta, kad pasielgė prieš savo gyvenimo filosofiją, nes keikdavo visus, lendančius ne į savo daržą.

2019-ųjų pavasarį V. Gecevičius pasitraukė iš Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komandos vyriausiojo trenerio pareigų, o po kurio laiko sulaukė skambučio – buvo kviečiamas tapti Lietuvos nacionalinės vyrų golbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu. Rinktinės, kuri 2016-aisiais Rio de Žaneiro paralimpinėse žaidynėse tapo čempione, o prieš tai raškė medalius Europos ir pasaulio čempionatuose. Tai buvo iššūkis, kurį jis priėmė ir liko patenkintas. Šią vasarą jo treniruojami golbolininkai Tokijo paralimpinėse žaidynėse taip pat lipo ant prizininkų pakylos – iškovojo bronzos medalius.

Netikėtas skambutis

V. Gecevičius beveik šešiolika metų dirbo Lietuvos krepšinio federacijoje – atliko administracinį darbą. 2006–2007 m. su Rūteniu Paulausku treniravo Vilniaus TEO komandą, kuri tuo metu rungtyniavo Eurolygoje. V. Gecevičius talkino R. Paulauskui, o jų vadovaujama komanda rimtai grūmėsi su pajėgiausiais Europos moterų klubais. Nuo 2014 iki 2019 m. vasario V. Gecevičius dirbo Vilniaus „Jaunųjų talentų“ komandos vyriausiuoju treneriu, paskui tapo „Kibirkšties“ vyriausiojo trenerio asistentu, vėliau pusmetį teko pačiam vadovauti „Kibirkšties“ krepšininkėms. Galiausiai jo keliai su Vilniaus moterų krepšinio komanda išsiskyrė. Tačiau be darbo ilgai nebuvo.

2021 10 23 06:45
Spausdinti