Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


DŽIBUTIS
Ašarų vartai: Džibučio uostas tapo migrantų vilties kapinynu
Liamas Tayloras

Nuo husių išpuolių Raudonojoje jūroje kenčia ir Džibučio uostas valstybė. Karo laivai saugo krovinius, bet niekas nepadeda migrantams, bandantiems pasiekti Artimuosius Rytus. Jų likimais domėjosi Liamas Tayloras.

Paplūdimį radome tarp dviejų juodų kalnų. Per drėgname smėlyje įspaustus gazelės pėdsakus skubėjo geltoni krabai. Saulė plieskė į rūdijantį tanką, kurį paliko prancūzų kareiviai, kadaise čia atvažiavę pasimokyti šaudyti. Vaizdas atrodė sapniškas: dykuma liejosi į krantą, o bangos – į dangų.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Mūsų vairuotojas pastatė greitosios pagalbos automobilį šalia dviejų tamsių akmenų grupelių, išdėliotų pernelyg tvarkingai, kad būtų čia atsidūrę natūraliai. „Čia jų gal 10, o ten – 14“, – pasakė dr. Youssoufas Moussa. Supratau, kad žiūrime į kapus ir kad jis skaičiuoja smėlyje palaidotus žmones. „Už tos kalvos guli dar 20 kūnų. O dar toliau vienoje vietoje yra 43 kūnai, kitoje – 16, trečioje – penki... Iš tų 43 dauguma nepilnamečiai, vaikai.“

2024 05 22 06:45
Spausdinti