Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JUNGTINIAI ARABŲ EMYRATAI
Dubajaus skolų pinklės
Matthew Valencia
Scanpix

Ryanas Corneliusas atliko bausmę už sukčiavimą, bet nebeturi vilties kada nors ištrūkti iš kalėjimo. Matthew Valencia narplioja šią painią istoriją.

R. Corneliusas nė neketino kelti kojos iš Dubajaus oro uosto. 2008 m. gegužės 21 d. išskridęs iš Karačio planavo Dubajuje persėsti į kitą lėktuvą ir tęsti kelionę namo į Bahreiną. Bet paskutinę akimirką 54-erių britas verslininkas nutarė vis dėlto stabtelėti Dubajuje ir aplankyti verslo partnerį.

Išeinantį iš oro uosto R. Corneliusą sulaikė trys neuniformuoti policijos pareigūnai. Net sukrėstas akimirkos netikėtumo jis atkreipė dėmesį, kokie jie jauni. Policininkai paėmė verslininko telefoną ir uždarė jį belangėje patalpoje. Muitinės pareigūnai sulaikytąjį apieškojo pareiškę, kad šis įtariamas gabenęs narkotikų. Nieko nerado.

Iš pradžių R. Corneliusas pamanė, kad teisėsaugininkai suklydo. Tądien nerimas sustiprėjo, kai jis tvirtinimo dirželiu surištomis rankomis nežymėtu automobiliu buvo nuvežtas į policijos būstinę. Pakeliui niekas nesileido į kalbas. Įėjus į nedidelį pastatą tamsinto stiklo fasadu tarp dviejų plieninių kolonų verslininkui ant galvos buvo užmautas maišas. Po valandos jis buvo nuimtas, ir pareigūnai pareiškė, kad netrukus vyras bus paleistas. Niekas taip ir nepasakė, dėl ko jis sulaikytas.

2022 03 18 06:45
Spausdinti