Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


PARAMA UKRAINAI
Iki pergalės: Vašingtono centre Ukrainą palaikantys protestuotojai neketina nuleisti rankų
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Liepa Žeromskaitė
Protestuotojai kasdien už Ukrainą ir su Ukraina.

Ši protestuotojų grupelė prie Baltųjų rūmų ar Kapitolijaus JAV sostinėje Vašingtone iškart pastebima – ryškios Ukrainos vėliavos spalvos ir plakatai šviečia iš tolo. IQ biuro Vašingtone vadovė Liepa Žeromskaitė domėjosi, kas šiems žmonėms suteikia ryžto protestuoti kiekvieną dieną?

Kai vieną balandžio antradienį atvykau prie Kapitolijaus pasikalbinti bent vieno iš grupelės narių, šalia buvo padėtas plakatas su užrašu „776“ – tiek dienų šios organizacijos nariai be pertraukos piketavo prie svarbiausių JAV valdžios institucijų, reikalaudami skirti daugiau dėmesio Rusijos užpultai Ukrainai.

Organizacija „Ukraine Rally DC“ nėra oficialiai registruota – socialiniuose tinkluose kasdien į protestus kviečiančio Roberto Harvey teigimu, šiuos žmones veikiau vienija bendros idėjos ir tikėjimas, kad JAV privalo padėti Ukrainai. Tikrojo narių skaičiaus niekas neseka, tačiau R. Harvey spėjo, kad jų galėtų būti apie 50.

Iš pradžių protestuotojai rinkdavosi prie Baltųjų rūmų, vėliau ir šalia Lincolno memorialo, taip pat prie Rusijos ambasadoriaus rezidencijos, kartais prie jų prisijungdavo kitos organizacijos. Balandžio pradžioje Ukrainos paramos paketas jau daugiau nei aštuonis mėnesius buvo strigęs Kongrese, todėl pernai gruodį „Ukraine Rally DC“ persikėlė prie Kapitolijaus. „Jei Atstovų Rūmai negali sutarti dėl Senato pasiūlytos versijos, tuomet jie turi sugalvoti versiją, kurią patvirtintų Senatas“, – nukirto R. Harvey. Kaip pasirodė vėliau, Atstovų Rūmai būtent taip ir padarė.

2024 06 08 06:45
Spausdinti