Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Išsilavinimas ir kitos santuokos Kinijoje kliūtys
IQ Life
(Pixabay nuotr.).

Šiandien Kinijos miestuose gyvenančios moterys labiau išsilavinusios ir turtingesnės nei ankstesnės kartos atstovės. Bet, kaip išsiaiškino Roseann Lake, tuoktuvių rinkoje ši sėkmė dažnai atsigręžia prieš jas.

Eidama į pasimatymą su kinu June Ding pabrėžia nekaltybės įvaizdį. Užuot apsivilkusi marškinėlius gilia iškirpte ir užsisegusi vėrinį, ji paslepia krūtinę kukliu megztuku bei kaklaskare. Vakaro metu moteris apdairiai leidžia vyrui vyrauti pokalbyje, stengiasi atrodyti susidomėjusi viskuo, ką jis šneka, ir reaguoti su tokia nuostaba, kad jo savimeilė visuomet būtų patenkinta.

Ne itin kukliai 27-erių pekinietei ši užduotis nelengva. Energinga, draugiška ir sumani moteris vidurinėje mokykloje buvo pirmūnė, o paskui studijavo Jeilio universitete, kur įgijo bakalauro laipsnį ir teisės magistro kvalifikaciją. Padirbėjusi vienoje Niujorko teisės įmonių June pajuto tėvynės trauką (kaip ir daugelis jos amžiaus kinų, ji yra vienturtė), todėl grįžo ir įsikūrė arčiau tėvų. Šiems tai leido sutelkti dėmesį į kitą dukters įsipareigojimą šeimai – santuoką.

„Atkreipk dėmesį, kaip juokiesi!“ – įspėja mama dukrą šiai ruošiantis į pasimatymą. Motina nuolat primena, kad bendraudama su tautiečiais June turėtų juoktis santūriau. Universitete dėstantis jos tėvas, kuriam, atrodo, dukters ateitis rūpi ne mažiau nei motinai, mano, kad kvatoti apskritai nedera ir verčiau „šypsotis lyg Monai Lizai“. Bet kokia energingesnė reakcija gali sudaryti gerbėjui įspūdį, kad moteris yra kategoriška, pasaulietiška ir charizmatiška. Kitaip sakant, prasta žmona.

2018 11 30 12:53
Spausdinti