Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


BEIRUTO BANKŲ PLĖŠIKAI
Mano pinigai arba tavo gyvybė: Libano bankai neleidžia klientams pasiimti pinigų
Wendell Steavenson
Scanpix
Daug banknotų, mažai vertės.

Libano bankai neleidžia klientams pasiimti pinigų. Įsiutę indėlininkai griebiasi ginklų. Wendell Steavenson domėjosi dėl savo santaupų kovojančiais „plėšikais“.

2022 m. rugpjūčio 11 d. vienas 42 metų bedarbis pasiėmė šautuvą ir didelį kanistrą benzino. Apsivilkęs marškinėlius ir įsispyręs į šlepetes Bassamas al Sheikhas Husseinas įžengė į Libano federalinio banko filialą Beirute ketindamas įvykdyti apiplėšimą.

Įėjęs jis iš visų jėgų užtrenkė sunkius metalinius vartus. „Nuskambėjo kaip sprogimas“, – pasakojo jis man. Tuo metu banke buvo gal septyni aštuoni darbuotojai, du klientai ir moteris, kuri vos išvydusi ginkluotą vyrą susmuko ant grindų ir maldavo pasigailėti. B. al Sheikhas Husseinas liepė jai liautis daužius galvą ir leido išeiti. „Nebuvau įsikarščiavęs, – prisimena jis. – Elgiausi labai apskaičiuotai. Jaučiausi ramus.“

Jis apipylė stalus benzinu, nuo kurio pasklido nosį riečiantis tvaikas. Darbuotojai skundėsi dūstantys. B. al Sheikhas Husseinas sugriebė vadybininką už švarko apykaklės ir nusitempė į galinę patalpą. Įrėmęs šautuvą į nugarą liepė atidaryti saugyklą. Vadybininkas pakluso.

2023 03 23 06:45
Spausdinti