Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Pakilusi iš tamsos: Donatellos Versace ryžto istorija
IQ Life
(Scanpix nuotr.).

Prabėgus 21 metams nuo brolio nužudymo Donatella Versace prikėlė šeimos prekės ženklą. Ji Luke’ui Leitchui pasakoja apie nueitą kelią iš juodžiausių dienų į šviesą.

Savo studijoje Milane D. Versace prisimena paskutines atostogas su broliu Gianni 1997-aisiais. „Nuvykome į Raveną, – pradeda ji. – Aplankėme visas bizantiškas bažnyčias. Daugelis nežino, bet Gianni labai patiko menas.“ Ši kelionė įkvėpė tais pačiais metais Paryžiuje pristatytą kolekciją, kurioje Gianni tyrinėjo sau įdomiausią temą – įtampą tarp geidulingumo ir šventumo. Graikiški kryžiai buvo nekukliai pritvirtinti prie metalinio ažūro suknelių. Vienas modelis dėvėjo stilizuotą vienuolės galvos apdangalą. Kaip ir kiti geriausi Gianni darbai, naujoji kolekcija šokiravo ir kėlė pasigėrėjimą.

Po savaitės 50-metis Gianni buvo nužudytas ant savo namų laiptų Majamyje. Jo mirtis sukrėtė pasaulį. Dizaineris garsėjo drąsiais barokiniais ir seksualiais moteriškais drabužiais, palaikymu anuomet kylantiems supermodeliams, tarp jų Cindy Crawford, Naomi Campbell, Carlai Bruni ir Helenai Christensen, taip pat ryškiu gyvenimo būdu, įskaitant pažintis su princese Diana ir Eltonu Johnu. Jo mirtis aukštyn kojomis apvertė sesers gyvenimą. Ši buvo jo mūza, padėjėja ir kritikė, dirbusi broliui užkulisiuose. „Mano kelionė jo draugijoje atrodė taip, – pasakoja ji. – Vieną dieną jaučiausi laiminga ir niekam neatsakinga, išskyrus Gianni kūrybiniais klausimais. O kitą dieną staiga tapau atsakinga už viską. Galbūt nebuvau tam pasirengusi. Galbūt gedėjau. Galbūt ieškojau priežasčių netęsti jo darbo.“

Sėdėdama ant minkštos sofos, nuo galvos iki kojų vilkinti juodais mezginiais ir avėdama juodus aukštakulnius dabartinė „Versace“ kūrybos direktorė Donatella įsitempusi palinksta priekin. Jos plaukai, oda ir papuošalai tviska auksu. Anglišką greitakalbę ji beria su stipriu akcentu, veriamai žvelgdama iš po sunkių vokų. Donatellos veido išraiška gali pasirodyti baugiai šalta (sykį per interviu ji pajuokavo naktimis mieganti šaldiklyje), bet iš tiesų moteris bendrauja šiltai. Ji juokauja, nors angliškai tie pokštai ne visada skamba gerai, o personalas atrodo atsipalaidavęs, nors paprastai mados namų darbuotojai būna įsitempę, lyg lauktų įprastos pylos.

2018 09 26 10:52
Spausdinti