Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


PASAULIS 2022. VERSLAS
Atvira mobiliojo ryšio operatorių ateitis
Tareqas Aminas
T. Aminas.

„Rakuten Symphony“ vadovas Tareqas Aminas sako, kad atviraisiais standartais paremti ryšio tinklai gali padėti sumažinti sąnaudas, padidinti saugumą ir sustiprinti konkurenciją.

Artėja mobiliojo ryšio operatorių revoliucija, kuri primins tai, kaip aštuntajame dešimtmetyje centrinius kompiuterius pakeitė asmeniniai ar kaip šiuo metu tradicinę programinę įrangą keičia debesų kompiuterijos programėlės. „OpenRAN“ – naujas būdas plėtoti mobiliojo ryšio tinklus – pakeis telekomunikacijų sektorių: sumažins sąnaudas, padidins saugumą ir sustiprins konkurenciją. 2022 m. naujoji technologija įsigalės pasaulyje.

Istoriškai tiekiant tinklo įrangą dominavo keli didieji gamintojai, kurių patentuotos sistemos buvo brangios ir kuriose jie valdė ir techninius, ir programinius sprendimus. „OpenRAN“ technologiją naudojantys tinklai visiškai kitokie – jie orientuoti į programinę įrangą, paremti atviraisiais standartais ir veikia komerciniuose serveriuose.

Mano bendrovės „Rakuten“ įrengtas ir paleistas 4G ryšio tinklas Japonijoje yra pirmasis didelio masto „OpenRAN“ technologijos pritaikymo pavyzdys. Šiuo metu panašų tinklą diegiame su Vokietijos telekomunikacijų operatoriumi „1&1“. Kiti operatoriai, tarp kurių yra amerikietiškasis „Dish“ ir europietiški „Telefónica“ bei „Vodafone“, taip pat pereina prie „OpenRAN“ standarto.

2022 01 10 11:00
Spausdinti