Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PASAULIS 2023. VERSLAS
Auksinė laiko dėmė: drabužius taisyti, pernaudoti ir perparduoti tampa madingiau
Imogen White

Žmonės įsigyja daugiau drabužių nei anksčiau, o dėvi juos mažiau. Kas sekundę sąvartynuose atsiduria arba yra sudeginamas šiukšliavežei prilygstantis drabužių kiekis. Todėl nestebina, kad mados gerbėjai, ypač jaunesnio amžiaus, vis labiau nerimauja dėl mados sektoriaus poveikio aplinkai.

2023-iaisiais pasipiktinimas greitąja mada toliau didės verslui patiriant spaudimą judėti link žiedinio veiklos modelio, pagal kurį gaminama mažiau naujų produktų, o daugiau pajamų gaunama perdirbant, perparduodant ir išnuomojant. Įvairūs prekių ženklai išplės savo taisymo paslaugas, kad paskatintų pirkėjus sutvarkyti pažeistus drabužius ir neišmesti jų pirma laiko.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Didžiausias pasaulyje prabangos prekių ženklas LVMH pažadėjo akcininkams 2023 m. paskelbti apie „pažangias“ taisymo paslaugas. Nauja „Hugo Boss“ perpardavimo platforma taip pat bus papildyta galimybe sutaisyti daiktus. „Tommy Hilfiger“ irgi planuoja išplėsti taisymo paslaugas. Daugybė dizainerių, įskaitant „Arc‘teryc“, „Barbour“, „Ganni“, „Patagonia“ ir „Uniqlo“, jau teikia tokias paslaugas. 2023 m. jų pavyzdžiu paseks ir kiti.

2023 02 20 11:00
Spausdinti