Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PASAULIS 2023. VERSLAS
Auštanti vandenilio era
Vijai Vaitheeswaranas

Investuotojai jau buvo susižavėję vandeniliu ir tuo nusivylė. Ar šis kartas bus kitoks?

Putojančių gėrimų siurbčiotojai Brisbane nuo 2023 m. galės prisidėti prie klimato kaitos stabdymo. 2023-iųjų pabaigoje šiuos saldžius gėrimus pristatantis transportas nebeišskirs klimato atšilimą sukeliančių dujų. Vietinė didžiausio pasaulyje gėrimų ir užkandžių gamintojo atstovė „PepsiCo Australia“ planuoja išbandyti naujo tipo sunkvežimį, kurio ratus suks ne taršus dyzelinis variklis, o kuro elementai, vandenilį paverčiantys elektra ir išskiriantys tik vandens garus.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną

Entuziastai trykšta džiaugsmu, nes dėl pokyčių geopolitinėje ir energetikos srityse vandenilis vėl atsidūrė dėmesio centre kaip švarus kuras, kurį galima gauti iš įvairių pirminių energijos šaltinių. Vis dėlto praeityje vandenilio era taip ir neišaušo. Prieš du dešimtmečius Europos ir Japonijos automobilių gamintojai iššvaistė milijardus vaikydamiesi kuro elementais varomų lengvųjų automobilių svajonės. Šį kartą, vyriausybių ir investuotojų nuomone, viskas bus kitaip.

2023 02 10 11:00
Spausdinti