Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


RINKĖJŲ KIRTIS
Galimi du skirtingi N. Modi reakcijos į nuviliančius rezultatus variantai
The Economist
Scanpix
N. Modi nebe taip tvirtai stovi ant žemės.

Jis gali pasidaryti nuosaikesnis ir sutelkti dėmesį į ekonomiką arba dar atkakliau propaguoti hindu nacionalizmą

Indijos rinkėjai vėl sugriovė lūkesčius. Prieš dešimt metų, kai N. Modi atėjo į valdžią turėdamas visišką daugumą parlamente, baigėsi ketvirtis netvarkingos koalicinės politikos amžiaus. Kai po penkerių metų jo „Bharatija džanata“ partijos (BJP) dauguma žemuosiuose rūmuose (Lok Sabha) padidėjo iki 353 vietų iš 543, daug žinovų skelbė, kad prasideda naujos „sistemos su dominuojančia partija“ laikai, panašūs į pirmus tris nepriklausomos Indijos dešimtmečius, kai be pertraukų valdė Kongreso partija.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

N. Modi į šių metų visuotinius rinkimus ėjo taip pasitikėdamas, kad šįkart BJP ir jos sąjungininkams iškėlė dar didesnį tikslą, pasižadėdamas laimėti 400 vietų. Prasidėjus balsavimui, jis nubrėžė tūkstančio metų viziją Indijai. O gegužės pabaigoje duodamas interviu televizijai pasakė: „Dievas turėjo tikslą mane atsiųsdamas.“

2024 07 26 06:45
Spausdinti