Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PASAULIS 2023. VERSLAS
Nemokami pietūs: vadovai vis labiau stengsis darbuotojus sugrąžinti į biurą
Vinjeru Mkandawire

Po ilgai užsitęsusio suvaržymų laikotarpio grįžta vis daugiau įprastų dalykų. Keliamos vestuvių šventės, gurmanai plūstelėjo į restoranus, o prekybos centruose vėl tenka stovėti eilėse. Tačiau biurams galioja išimtis. Rugpjūtį tipiškame biure JAV darbavosi iki trečdalio žmonių, o vidutinis biuro užimtumas siekė kiek daugiau nei 25 proc.

Tam, kad priviliotų darbuotojus atgal ir vėl užpildytų savo buveines, bendrovės su didėjančia desperacija ima siūlyti įvairių naudų. Vienas pavyzdžių – maistas. Technologijų milžinės nuo seno siūlė gurmaniškus patiekalus, kuriuos gamino jų pasamdyti virtuvės šefai. Pastaruoju metu vis daugiau bendrovių lankymąsi biure skatina nemokamais pietumis, grilio vakarėliais ir maisto furgonų pasirinkimu. Maisto programas darbovietėms siūlančios „Fooda“ apklausa rodo, kad nemokamas maitinimas sugrįžti į biurą paskatina 80 proc. darbuotojų.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Gėrimai – dar vienas jaukas. „Microsoft“ sugrįžtančius darbuotojus pamalonino alumi ir vyno degustacijomis, o biurų „Starrett-Lehigh“ komplekso Niujorke nuomininkai gali naudotis slaptu 55 kv. m dydžio baru. Kitur privilegijos apima nuo vaikų priežiūros darbo vietoje iki drabužių valymo ar automobilių parkavimo paslaugų. „Google“ savo darbuotojams buvo užsakiusi popžvaigždės Lizzo koncertą; Manhatano biurų valdytoja „GFP Real Estate“ organizavo kasdienes loterijas, kuriose buvo galima laimėti bilietų į amerikietiškojo futbolo rungtynes. Verslo informacijos teikėja „Bloomberg“ savo darbuotojams pasiūlė 75 dolerių čekį kasdienėms kelionėms apmokėti.

2023 02 15 11:00
Spausdinti