Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PASAULIS 2023. JAV
Skustuvo ašmenys: 2023 m. vargu ar bus palankūs JAV demokratams
Idreesas Kahloonas

Joe Bidenas pirmuosius dvejus prezidentavimo metus bandė sutaikyti besivaidijančius savo paties partijos įstatymų leidėjus. Per ateinančius dvejus metus ši užduotis taps neįsivaizduojamai sunkesnė. Po lapkričio 8 d. vykusių kadencijos vidurio rinkimų respublikonai susigrąžino Atstovų Rūmų kontrolę. Dėl to nuo 2023 m. sausio iki 2024 m. prezidento rinkimų valdžia išliks susiskaldžiusi. Vargu ar tokia situacija bus labai produktyvi.

Kadaise Atstovų Rūmų pirmininko ir prezidento priklausymas priešingoms partijoms visai nereiškė mirties nuosprendžio geram įstatymo projektui. Tačiau pastaruoju metu Atstovų Rūmų pirmininkas, užuot retkarčiais buvęs taikytoju, kaip kadaise Tipas O’Neillas su Ronaldu Reiganu, labiau primena vyriausiąjį budelį.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Nėra daug pagrindo tikėtis, kad respublikonas Kevinas McCarthy, greičiausiai perimsiantis pareigas iš Nancy Pelosi, elgsis kaip nors kitaip. Demokratai ir respublikonai sutaria itin retai, juos vienija nebent skeptiškas požiūris į didžiąsias technologijų bendroves ir Kiniją. Negana to, atrodo, kad respublikonų vienybės pamatas jau kuris laikas yra ne politinės pažiūros, o panieka demokratams ir jų sąjungininkams iš verslo ir kultūros elito.

2023 01 24 11:00
Spausdinti