Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


COVID-19
5 svarbiausi pandeminės paramos verslui ir gyventojams pokyčiai nuo liepos
BNS
Fotobankas
Kirpykla.

Nuo liepos keičiasi paramos nuo karantino apribojimų nukentėjusiam verslui ir gyventojams priemonės. Dalis jų nustoja galioti ir dėl to, jog liepos 1-ąją nutraukiamas Lietuvoje daugiau nei pusmetį galiojęs karantinas.

BNS pateikia penkis aktualiausius pokyčius:

* Nebeteikiamos subsidijos labiausiai nukentėjusioms įmonėms (daugiau nei 50 proc. apyvartos kritimas) ir turgavietės mokesčio kompensacijos. Paraiškas šiai paramai buvo galima teikti iki liepos 1 dienos, tačiau sprendimai dėl subsidijų skyrimo galės būti priimami iki mėnesio pabaigos.

* Nebebus mokama 260 eurų parama dirbantiems savarankiškai. Paskutinės lėšos juos pasieks liepą – jos bus mokamos už birželio mėnesį. Nuo liepos savarankiškai dirbantys ir nuo karantino ribojimų nukentėję žmonės galės gauti 212 eurų darbo paieškos išmoką. Ji bus mokama iki rugsėjo.

* Keičiasi subsidijų už prastovas mokėjimo tvarka – liepą tiek jose esantiems, tiek grįžusiems darbuotojams subsidijos sieks 100 proc. darbo užmokesčio, bet ne daugiau kaip 0,9 MMA (578 eurai  iki mokesčių). Iki šiol išmokos taip pat siekė 100 proc., tačiau ne daugiau kaip 1,5 MMA (963 eurai). Rugpjūtį subsidijos mažės dar labiau.

* Visą nedarbo išmoką galės gauti gaunantys netekto darbingumo, našlių ir našlaičių pensiją, kompensaciją dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar šalpos išmoką.

* 100 proc. darbo užmokesčio „į rankas“ siekiančią ligos išmoką galės gauti COVID-19 susirgę medikai, pareigūnai ir švietimo darbuotojai, nepriklausomai nuo to, ar užsikrėtė nuo bendradarbio, ar kito asmens.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 07 01 08:56
Spausdinti