Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MOBILIOJO RYŠIO BENDROVĖS
5G ryšys pradėjo veikti ir „Tele2“ tinkle
BNS
Pixabay

Mobiliojo ryšio bendrovės „Tele2“ tinkle pradėjo veikti 5G ryšys, antradienį pranešė bendrovė. Tai jau antra operatorė po „Telia Lietuvos“, pranešusi apie pradėtą teikti naujausių technologijų paslaugą.

Pirmąsias naujos kartos ryšio stotis Vilniaus centre operatorė įjungė gavusi Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) dažnių naudojimo licenciją. Įmonė pradeda aktyvų komercinio 5G tinklo plėtros etapą ir dar šiemet jį pradės teikti kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

„Galime oficialiai pranešti, kad 5G ryšys jau veikia mūsų tinkle. Ilgai ir nuosekliai ruošėmės šiam startui, tad dabar, kai leidimas gautas, prasideda intensyvus komercinio 5G tinklo plėtros etapas“, – sakė „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims Petras Masiulis.

RRT organizuotame 700 MHz dažnių aukcione „Tele2“ už 3,9 mln. eurų įsigijo 728–733 MHz ir 783–788 MHz dažnius, o licencija galios iki 2042 metų. Įmonė visose Baltijos šalyse 5G tinklo įrangą diegia kartu su „Nokia“.

Aukciono laimėtojai yra įpareigoti 5G paslaugas pradėti teikti bent viename iš didžiųjų Lietuvos miestų iki kitų metų, o pagrindiniuose miestuose įrengti iki 2024-ųjų pabaigos.

2022 09 27 15:17
Spausdinti