Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


EKONOMIKA
A. Armonaitė: turime viziją, kad per kelerius metus bent 12 proc. ekonomikos turi tapti žiedinė
ELTA
Marius Morkevičius/ELTA
A. Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigia, kad per ateinančius kelerius metus bus stengiamasi užtikrinti, jog šiuo metu 4 proc. visos Lietuvos ekonomikos siekianti žiedinė ekonomika išaugtų iki 12 proc. Pasak jos, šis pokytis ir naujas suvokimas apie gamybos procesų atliekas bus pasiektas su socialinio verslo pagalba.

„Mes Lietuvoje turėdami daug svarbių darbų dažnai nustumdavome žiedinę ekonomiką į antrą planą. Per ilgus metus viso labo tik 4 proc. žiedinės ekonomikos sudaro ekonomikos struktūroje. Turime viziją per keletą metų pasiekti, kad bent 12 proc. ekonomikos taptų žiedine“, – penktadienį socialinio verslo ir inovacijų forume teigė A. Armonaitė.

„Kas atlieka iš gamybos proceso, nėra šiukšlės. Tai yra naujos žaliavos ir tik jas įdarbinus atgal į ekonomikos ciklą pasieksime mažesnės taršos ir tvaresnio ekonomikos augimo“, – pridūrė ji.

Ministrė tikino, kad siekiant tokio tikslo yra svarbu skatinti socialinį verslą – įmones, kurios siekia ne tik finansinės grąžos, bet ir visuomeninės naudos. Pasak jos, tokios bendrovės būtinos skiepijant vertybes, kurios yra svarbios šiai transformacijai.

„Socialinis verslas tampa ir nematoma žiedinės ekonomikos dalimi. Socialines problemas atliepiantys verslai įgalina saugias, stiprias ir tvariai augančias bendruomenes, o šiose auga stipresni ir veržlesni kūrėjai, kurių įskiepytos vertybės toliau kuria pokytį ekonomikoje ir valstybėje“, – sakė ji.

Taip pat A. Armonaitė paminėjo, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerija aktyviai veikia ir veiks sukurdama geresnes sąlygas socialiniam verslui tiek įstatymine, tiek praktine prasme.

„Ekonomikos ir inovacijų ministerija matome aktyvų savo vaidmenį socialinio verslo stiprinime, šiuo metu dirbame prie naujos socialinio verslo koncepcijos – esame pasirengę pasižiūrėti į teisinį reguliavimą. Bet ne viskas yra tiktai įstatymai, ne viskas yra tiktai popieriai. Taip pat yra praktika ir tikiuosi, kad mes kartu dėmesį skirsime ir praktiniam socialinio verslo stiprinimui ir mūsų ekonomikos auginimui socialinio verslo pastangomis“, – tikino A. Armonaitė.

2023 05 05 13:02
Spausdinti