Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„EUROVAISTINĖ“
Absolventams plačiai atvertos durys
Partnerio turinys
Unsplash

Studijos, kurias baigus darbo patirties darbdaviai nereikalauja priims išskėstomis rankomis!

Studentai žengia į naujus mokslo metus, o dalis ką tik studijas baigusių jaunų profesionalų pradeda pirmą rugsėjį be jokio plano. Tačiau toks scenarijus visiškai negalioja kai kurias studijas baigusiems jaunuoliams. Turbūt jau įprasta galvoti, kad kalbame apie graibstomus IT specialistus, bet visiškai ramūs gali jaustis ir ką tik universitetus baigę farmacijos specialistai – jų šalies vaistinės laukia išskėstomis rankomis.

„Eurovaistinė“ skaičiuoja, kad šią vasarą vien prie jos vaistinių tinklo prisijungė net 50 ką tik studijas baigusių vaistininkų ir farmakotechnikų. Organizacijos atstovė teigė, kad panašus skaičius darbuotojų į 272 vaistines turintį tinklą ateina kasmet, bet laisvų pozicijų vaistininkams „Eurovaistinėje“ vis tiek yra.

Bendrovė
Vaistinių asociacijos pirmininkė K. Nemaniūtė-Gagė.

„Vaistininkų poreikis šalyje išties auga. Laisvų pozicijų įvairiuose Lietuvos miestuose turime nuolat. Siekiame, kad vaistinės atlieptų kuo daugiau gyventojų poreikių, nuo medikamentų iki skiepų, tyrimų, grožio paslaugų. Be to, vėl kylant COVID-19 rizikai turime užtikrinti, kad vaistinėse pacientus visuomet aptarnausime kokybiškai ir profesionaliai“, – sakė „Eurovaistinės“ vaistinių tinklo direktorė Aušra Rubė.

Jaunas farmacininkas ar turintis patirties?

Kalbėdama apie ką tik studijas baigusius farmacijos specialistus A. Rubė tvirtino, kad studijų žinių visiškai pakanka pacientams savarankiškai iškart konsultuoti: „Farmacijos specialisto profesija unikali, nes yra išties mažai žingsnių nuo studijų baigimo iki realaus klientų konsultavimo. Žinoma, „Eurovaistinėje“ farmacijos specialistai kaip ir visi nauji komandos nariai turi įvedimo programą, susipažįsta su įmonės sistemomis, veikimo principais, bet jaunas profesionalas iškart prisijungia kaip lygiavertis komandos narys.“

Tiesa, vaistininko asistento pozicija organizacijoje taip pat yra. Tokioje pozicijoje darbą renkasi dar farmaciją ar farmakotechniką studijuojantys žmonės, šiuo metu ir farmacinį išsilavinimą turintys Ukrainos piliečiai.

Profesijai vis daugiau visuomenės pasitikėjimo

Vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė pabrėžia, kad farmacijos specialistų profesija per pastaruosius metus keitėsi ir visuomenėje įgijo dar daugiau reikšmės.

„Pastarųjų metų patirtis parodė, kad vaistininkai yra itin svarbi sveikatos sistemos dalis, o vaistinės geba greitai reaguoti ir suteikti aktualiausias sveikatos paslaugas šalies gyventojams. Vienas pastarųjų pavyzdžių yra skiepai vaistinėse. Kad galėtų teikti šią paslaugą, vaistininkai įgijo išplėstinės praktikos licencijas, vaistinės įrengė specialius skiepijimo kabinetus ir šiuo metu jau skiepija net keliomis vakcinomis, t. y. nuo erkinio encefalito, COVID-19, gripo ir neseniai pradėjo skiepyti nuo pneumokoko“, – apie vaistinės paslaugas kalba K. Nemaniūtė-Gagė.

Bendrovė
„Eurovaistinės“ vaistinių tinklo direktorė A. Rubė.

Kalbėdama apie vaistinių paslaugų plėtrą ji atkreipė dėmesį, kad artimiausiu metu Lietuvos pacientams planuojama sudaryti galimybes ne tik įsigyti ir atsiimti vaistus vaistinėje, tačiau ir prasitęsti kompensuojamųjų vaistų receptus.

„Tokia paslauga vaistinėse jau teikiama 19-oje ES valstybių, be to, 70 proc. gyventojų, dalyvavusių bendrovės „Spinter tyrimai“ vykdytoje apklausoje, mano, kad kompensuojamųjų vaistų recepto pratęsimo paslauga vaistinėje būtų naudinga. Šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai valstybės institucijose, tad tikimės ir laukiame, kad vaistininkai ateityje galės dar efektyviau padėti pacientams“, – apie planus pasakoja Vaistinių asociacijos vadovė.

Vaistininkas ne vien klientams konsultuoti

Vaistinių asociacijos pirmininkei pritaria ir „Eurovaistinės“ atstovė – teigia, kad vaistininko profesija neapsiriboja klientų konsultavimu.

„Kai kalbame apie paslaugų plėtrą vaistinėse ir farmacijos specialistų poreikį, ne visuomet galvoje turime tik darbą pačioje vaistinėje. Farmacijos specialistai gali save realizuoti visos organizacijos veikloje – jie aktyviai prisideda prie farmacinės paslaugos tobulinimo sprendimų, daro vidinę karjerą ir gali pakilti į farmacinės veiklos projektų vadovus, vaistinės vedėjus ar pereiti į įmonės administraciją“, – kalbėjo A. Rubė.

BEREKLAMOS:

2022 09 02 11:43
Spausdinti