Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PREKYBOS IR PRAMOGŲ CENTRAI
„Akropolis Group“ planuoja plėtrą į Lenkiją, plės Klaipėdos „Akropolį“
BNS
Erikas Ovčarenko/BNS

Penkis prekybos ir pramogų centrus Lietuvoje ir Latvijoje valdanti grupė „Akropolis Group“ planuoja plėtrą į Lenkiją, teigia grupės vadovas. Be to, daugėjant potencialių nuomininkų planuojama plėsti ir Klaipėdos „Akropolį“.

Grupės direktorius ir valdybos pirmininkas Manfredas Dargužis sako, jog plėtrai į Lenkiją šiuo metu aktyviai ieškoma galimybių, o daugiau informacijos jis žada pranešti metų pabaigoje,

„Lenkija yra viena iš galimų krypčių mūsų plėtrai ir mes aktyviai ieškome ten galimybių, tikimės, kad ką nors konkretesnio pasidalinti metų pabaigoje. Matome labai geras galimybes Lenkijos rinkoje, didžiausiuose šalies miestuose įsigyti panašaus dydžio ir kokybės turto“, – antradienį grupės pirmojo pusmečio finansinių rezultatų pristatyme internetu teigė M. Dargužis.

Jo teigimu, plėtrai būtų naudojamas grupės kapitalas ir banko paskola.

„Turime pakankamai likvidaus turto įsigyti bent vienam objektui, finansavimas bus vykdomas iš mūsų nuosavo kapitalo bei banko paskolos“, – sakė M. Dargužis.

Pasak jo, daugėjant potencialių nuomininkų planuojama plėsti ir Klaipėdos „Akropolį“, pristatant 3 tūkst. kv. metrų pastatą – statybas planuojama pradėti kitais metais, jos preliminariai kainuotų iki 10 mln. eurų.

„Šiemet jau pradėjome techninį projektą papildomo 3 tūkst. kvadratinių metrų pastato, sujungto su dabartiniu prekybos centru. Statybos gali prasidėti kitais metais, tai priklausys nuo susitarimų su rangovu. Jo dar nepasirinkome, bet galime labai preliminariai įvardinti biudžetą – tikimės išleisti ne daugiau kaip 10 mln. eurų“, – seminare sakė „Akropolis Group“ vadovas.

Anot jo, nėra ženklų, kad nuomininkų artimiausiu metu mažėtų, o jų veiklos rezultatai turėtų kompensuoti sparčiai augančias išlaidas energijai.

„Kaip matote iš mūsų rezultatų, vartojimas nemažėja, bent jau mūsų prekybos centruose, nekalbu apie visą rinką. Energijos kainos yra papildomas stresas nuomininkams, bet matome, kad nuo kainų piko rugpjūtį jos gerokai sumažėjo. Įtampų dar yra, tačiau jas turėtų užgožti geri mūsų nuomininkų rezultatai“, – sakė M. Dargužis.

Grupės teigimu, nuomininkų apyvarta pirmąjį pusmetį augo daugiau nei du kartus – nuo 224,9 mln. eurų pernai sausį-birželį iki 487,2 mln. eurų šiemet, centrų plotų užimtumas išliko aukštas – juose buvo vos 2 proc. neišnuomotų erdvių.

„Akropolis Group“ valdo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, taip pat „Akropole Alfa“ ir „Akropole Riga“ Rygoje. Grupė planuoja vystyti naują multifunkcinį kvartalą „Akropolis Vingis“ Vilniuje.

Grupė šiemet sausį-birželį gavo 54 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 49 proc. daugiau nei pernai tuo pat laiku ir 14 proc. daugiau nei pirmąjį 2019 metų pusmetį. Jos pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) siekė 36,4 mln. eurų – atitinkamai 37 proc. ir 9 proc. daugiau.

2022 09 27 15:57
Spausdinti