Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ELEKTRONINĖ PREKYBA
„Alibaba“ pareiškė sieksianti išlaikyti listingavimą Niujorko vertybinių popierių biržoje
BNS
Alibaba group nuotr.

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ pirmadienį pareiškė norinti išlaikyti listingavimą ir Niujorko, ir Honkongo biržose, kai prieš kelias dienas JAV reguliavimo institucijos įtraukė ją į bendrovių, kurios gali būti išbrauktos iš į Niujorko biržos dėl informacijos atskleidimo reikalavimų nesilaikymo, sąrašą.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) paskelbė, kad užsienio bendrovės galės būti išbrauktos iš Niujorko biržos sąrašo, jei nesuteiks amerikiečių reguliavimo institucijoms prieigos prie savo finansinių ataskaitų ir audito proceso, kaip reikalaujama iš kitų įmonių visame pasaulyje.

„Alibaba“ įtraukimas į minėtą sąrašą tapo dar vienu smūgiu įmonei, jau ir taip susiduriančiai su sugriežtinta kontrole iš Pekino pusės.

Vos praėjusią savaitę bendrovė pranešė sieksianti pirminio listingavimo Honkonge, kur šiuo metu jos listingavimas yra antrinis.

Šis žingsnis leistų „Alibaba“ pasiekti platesnę investuotojų bazę, įskaitant investuotojus žemyninėje Kinijoje.

„Alibaba“ ir toliau stebės rinkos pokyčius, laikysis galiojančių įstatymų ir reglamentų bei sieks išlaikyti savo listingavimo statusą tiek Niujorko, tiek Honkongo vertybinių popierių biržose“, – sakoma bendrovės pranešime, pirmadienį pateiktame Honkongo biržos operatorei.

Bendrovė teigė, kad fiskaliniai metai, pasibaigę 2022 metų kovo 31 dieną, buvo pirmieji metai, kai bendrovės veikla nebuvo „patikrinta“.

JAV galiojančios taisyklės numato, kad iš biržos sąrašų privalės pasitraukti bendrovės, kurios trejus metus nesilaiko audito atskleidimo reikalavimų.

Honkongo „Alibaba“ akcijų kaina pirmadienį Honkonge smuko 3,76 proc., o prekybos sesijos pabaigoje siekė 89,60 Honkongo dolerio.

2022 08 02 14:28
Spausdinti