Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


ELEKTRONINĖS PREKYBOS MILŽINĖ
„Amazon“ ruošiasi atleisti 10 tūkst. darbuotojų
BNS
Unsplash

JAV elektroninės prekybos milžinė „Amazon“ ruošiasi atleisti net 10 tūkst. darbuotojų, pirmadienį pranešė leidinys „The New York Times“, prisijungdama prie kitų didžiųjų įmonių, įgyvendinančiu didelio masto atleidimus.

Tai sudarys šiek tiek mažiau nei 1 proc. visos grupės darbo jėgos, kurią rugsėjo pabaigoje visame pasaulyje sudarė 1,54 mln. darbuotojų, neįskaitant sezoninių pagalbininkų, kurie įdarbinami padidėjusio aktyvumo laikotarpiais, pavyzdžiui, Kalėdų švenčių metu.

„The New York Times“ pranešime teigiama, kad atleidimas paveiks „Amazon“ įrenginių skyriaus, mažmeninės prekybos padalinio ir žmogiškųjų išteklių departamento darbuotojus.

Paskirstymas pagal šalis nebuvo nurodytas.

Pranešime teigiama, kad bendras atleistų darbuotojų skaičius gali keistis, tačiau jei jis pasitvirtins, tai būtų didžiausias atleidimas 28 metus skaičiuojančioje Jeffo Bezoso įkurtos įmonės istorijoje.

Prieš tai įmonė sparčiai samdė naujus darbuotojus, kai pandemijos metu elektroninės prekybos verslas suklestėjo.

„Amazon“ padvigubino savo darbuotojų skaičių nuo 2020 metų pirmojo ketvirčio iki 1,62 mln. darbuotojų po dvejų metų.

Visgi ekonomikai lėtėjant, prieš dvi savaites „Amazon“ paskelbė apie įdarbinimo sustabdymą.

Praėjusią savaitę „Facebook“ patronuojanti įmonė „Meta“ pranešė atleidžianti 11 tūkst. darbuotojų, arba apie 13 proc. savo darbo jėgos.

Internetinių mokėjimų bendrovė „Stripe“ ir pavežėjimo paslaugų įmonė „Lyft“ taip pat neseniai pranešė apie didelius atleidimus.

„Twitter“, kurią neseniai įsigijo Elonas Muskas, kiek anksčiau šį mėnesį atleido apie pusę iš savo 7,5 tūkst. darbuotojų.

2022 11 15 11:19
Spausdinti