Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


TECHNOLOGIJOS
„Apple“ pranešė apie milijardines investicijas į JAV kuriamas 5G technologijas
BNS
Unsplash

„Apple“ antradienį paskelbė apie kelių milijardų dolerių vertės bendradarbiavimą su JAV technologijų įmone „Broadcom“, kurio metu bus siekiama sukurti „pažangiausius“ komponentus, skirtus belaidžiu būdu prisijungti prie didelės spartos 5G telekomunikacijų tinklų.

„iPhone“ gamintoja tiksliai nenurodė, kiek milijardų dolerių investuos į aljansą su „Broadcom“, tačiau teigė, kad tai bus įsipareigojimo investuoti į JAV ekonomiką dalis.

„Džiaugiamės galėdami prisiimti įsipareigojimus, kuriuos įgyvendinant bus pasitelktas amerikiečių išradingumas, kūrybiškumas ir novatoriška dvasia“, – sakoma „Apple“ generalinio direktoriaus Timo Cooko (Timo Kuko) pranešime.

„Visi „Apple“ produktai remiasi technologijomis, sukurtomis čia, Jungtinėse Valstijose, todėl mes ir toliau didinsime savo investicijas į JAV ekonomiką, nes pasižymime nepalaužiamu tikėjimu Amerikos ateitimi.

„Apple“ teigimu, aljansas apims sudėtingų radijo dažnių komponentų ir kitų „pažangiausių belaidžio ryšio“ dalių projektavimą ir gamybą Jungtinėse Valstijose.

„5G technologija formuoja naujos kartos plataus vartojimo elektronikos ateitį, o „Apple“ skiria dešimtis milijardų dolerių šiai sričiai plėtoti Jungtinėse Valstijose“, – teigė bendrovė.

Pasak Silicio slėnio technologijų milžinės, „Apple“ sparčiai vykdo 2021 metais prisiimtą įsipareigojimą per penkerius metus investuoti į JAV ekonomiką 430 mlrd. JAV dolerių.

2023 05 24 10:33
Spausdinti