Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 29 d.


TURIZMAS
Ar Lietuva tampa Europos turizmo užkampiu?
Liepa Žeromskaitė
ELTA
Atminimui iš Vilniaus.

Pandemija, o po jos ir karas Ukrainoje Lietuvos atvykstamąjį turizmą nubloškė į duobę. Kaip iš jos išlipti?

Į Barseloną atvykusius turistus vietiniai nupurškia vandeniu. Atėnų gyventojai rengia laidotuves savo nuo turizmo „mirusiems“ rajonams. Gyventojai rengia protestus garsiose ir milijonus žmonių kasmet sutraukiančiose vietose – nuo Venecijos Italijoje, Ispanijos Kanarų salų ir Fidžio Japonijoje.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Lietuvai (kaip ir kitoms Baltijos šalims) su turizmu sekasi kur kas prasčiau. Eurostato duomenimis, 2022 m. iš visų ES valstybių pagal atvykusių kitų ES piliečių praleistų naktų skaičių Lietuva rikiavosi paskutinė (žr. 1 grafiką). Šioje statistikoje pirmauja didelės ir turistinės šalys, tačiau už Lietuvą mažesnės Latvija ir Estija yra atitinkamai trimis ir penkiomis pozicijomis aukščiau.

2024 09 10 06:45
Spausdinti