Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


AVIACIJA
Aviacijos sektorius pamažu atsigauna: skrydžių bendrovės „Lufthansa“ pelnas 2023 m. išaugo dvigubai
ELTA
123RF.com
„Lufthansa“ bendrovė lėktuvas.

Vokiečių oro linijų bendrovė „Lufthansa“ ketvirtadienį pranešė, kad per praėjusius metus žymiai padidėjo paklausa, todėl kompanija uždirbo dukart daugiau pelno.

Įmonių grupė pranešė, kad jos grynasis pelnas pasiekė 1,67 mlrd. eurų (2022 m. – 791 mln. eurų).

Finansinių duomenų bendrovės „FactSet“ atliktos analitikų apklausos rezultatai rodo, kad ši suma buvo kiek mažesnė nei ta, kurios buvo tikėtasi, tai yra 1,8 mlrd. eurų.

Tačiau, per pandemiją uždarius sienas dvejus metus nuostolių patirdavusios įmonių grupės, kuriai priklauso „Lufthansa“, „Eurowings“ bei Austrijos, Šveicarijos ir Briuselio oro linijos, pelnas auga jau antrus metus iš eilės.

„Lufthansa“ išplatino pranešimą, kuriame pasidžiaugė tokiais rezultatais, teigdama, kad juos lėmė „tebeauganti kelionių paklausa ir rekordiniai rezultatai“, kuriuos pasiekė jos techninės priežiūros tarnyba.

Kaip kitos oro linijos, „Lufthansa“ taip pat patyrė didelį smūgį, kai dėl koronaviruso sukeltos pandemijos visame pasaulyje buvo apriboti skrydžiai, o 2020 m. Vokietijos vyriausybei teko ją gelbėti skiriant finansinę paramą.

Tačiau, panaikinus ribojimus ir vėl ėmus smarkiai didėti paklausai, viena iš didžiausių oro linijų įmonių grupių ženkliai atsigavo.

Tačiau ji vis dar susiduria su daugybe sunkumų, tokių, kaip pastaruoju metu vykstantys didesnių atlyginimų dėl infliacijos reikalaujančių darbuotojų streikai.

2024 03 07 09:50
Spausdinti