Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


Baltarusija teigia esanti per žingsnį nuo narystės PPO
BNS
(Reuters nuotr.).

Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus paskelbė, kad Baltarusija yra paskutiniame derybų dėl narystės Pasaulio Prekybos organizacijoje (PPO) etape.

„Tikimės per trumpą laiką užbaigti derybas su likusiomis valstybėmis. Jų liko 10-15“, – sakė Baltarusijos diplomatijos vadovas. V.Makejaus žodžiais, Baltarusijos siekia sustiprinti savo pozicijas tarptautinėje prekyboje. „Pernai derybas gerokai suaktyvinome ir pajutome rezultatus. Kuo greitesnis prisijungimas prie PPO leis mums sustiprinti ekonominius ir prekybinius ryšius“, – pabrėžė jis. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka yra pareiškęs, jog šalis visateise PPO nare privalo tapti ne vėliau kaip 2020 metais.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka yra pareiškęs, jog šalis visateise PPO nare privalo tapti ne vėliau kaip 2020 metais.
Baltarusija, norą prisijungti prie PPO išreiškusi dar 1993 metais, realiai šioje srityje kelis dešimtmečius nieko nenuveikė, o pastaraisiais metais susidūrė su problemomis prekyboje su kitomis Euroazijos ekonominės bendrijos narėmis, įskaitant Rusiją, kurios visos prie PPO jau yra prisijungusios. Dabar PPO vienija 164-ias valstybes. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 02 18:11
Spausdinti