Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MICROSOFT
Billas Gatesas trauskiasi iš „Microsoft“ valdybos, žada atsidėti filantropijai
IQ

Vienas iš programinės įrangos gigantės „Microsoft“ įkūrėjų Billas Gatesas bendrovei skirs dar mažiau laiko nei iki šiol. Jis pranešė besitraukiantis iš įmonės valdybos, rašo „Sky News“.

„Microsoft“ jis įkūrė drauge su Paulu Allenu 1975 m. Iki 2000-ųjų B. Gatesas buvo bendrovės generalinis direktorius, tačiau nuo to laiko vis mažino savo įtaką joje. 2008 m. jis nebedalyvaudavo kasdienėje įmonės veikloje, o 2014 m. pasitraukė ir iš valdybos pirmininko pozicijos. Tiesa, jis išliks dabartinio bendrovės vadovo Satya Nadellos patarėju technologijos klausimais.

B. Gatesas taip pat traukiasi ir iš milijardieriui Warrenui Buffetui priklausančios investicijų bendrovės „Berkshire Hathaway“ valdybos nario pareigų.

„Microsoft“ įkūrėjas sako, kad nuo šiol daugiau laiko skirs kitam svarbiam savo užsiėmimui – labdaringam jo ir žmonos Melindos vardu pavadinto fondo valdymui. Milijardieriaus prioritetai – pasaulinė sveikata ir plėtra, edukacija bei klimato kaita.

„Forbes“ turtingiausiųjų asmenų sąraše B. Gatesas įrašytas antroje vietoje, po „Amazon“ savininko Jeffo Bezoso. Jo turto vertė yra 103,6 mlrd. JAV dolerių (93,22 mlrd. eurų).

2020 03 14 11:12
Spausdinti