Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


IŠMANIEJI TELEFONAI
Brazilijoje teismas skyrė „Apple“ baudą dėl be įkroviklių parduodamų telefonų
BNS
Unsplash

Brazilijoje teismas ketvirtadienį skyrė „Apple“ 20 mln. JAV dolerių baudą už tai, kad bendrovė parduoda savo išmaniuosius telefonus „iPhone“ be įkroviklių, o teisėjas pavadino tokią praktiką „piktnaudžiavimu“, verčiančiu klientus pirkti papildomą produktą.

Sprendimas, kurį bendrovė dar gali apskųsti, priimtas Brazilijos teisingumo ministerija rugsėjį skyrus gamintojai beveik 2,5 mln. JAV dolerių baudą dėl to paties dalyko bei uždraudus amerikiečių technologijų milžinei pardavinėti modelius „iPhone 12“ ir „iPhone 13“ be įkroviklių.

Naująją baudą – 100 mln. realų – San Paulo civilinio teismo teisėjas skyrė kaip žalos atlyginimą pagal Brazilijos vartotojų asociacijos ieškinį.

2020 metų spalio mėnesį „Apple“ nustojo komplektuoti naujuosius „iPhone“ su įkrovikliais, sakydama, kad taip nori padėti sumažinti elektronikos atliekų kiekį.

Tačiau šis žingsnis iš tikrųjų „reikalauja, jog vartotojai įsigytų antrą produktą tam, kad pirmasis veiktų“, savo sprendime parašė teisėjas Caramuru Afonso Francisco.

Teisėjas nurodė Kalifornijos bendrovei patiekti įkroviklius visiems Brazilijos vartotojams, kurie per pastaruosius dvejus metus įsigijo modelius „iPhone 12“ arba „iPhone 13“, ir įtraukti įkroviklius į visas naujus pirkinius.

Praėjusią savaitę Europos Parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį nuo 2024 metų pabaigos visi išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir fotoaparatai turės turėti USB-C tipo jungtis taikant vienodą įkroviklio standartą, o tai privers „Apple“ pakeisti savo telefonų dizainą.

2022 10 14 10:10
Spausdinti