Meniu
Prenumerata

trečiadienis, spalio 16 d.


MOTERŲ LYDERYSTĖ
C. Luzio: moteris užkniso korporatyvinė Amerika
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Asmeninis archyvas
C. Luzio: „Moterims, priėmusioms sprendimą pasiimti vaiko priežiūros atostogas, svarbu išlaikyti ryšius.“.

Niujorke, JAV, veikiančios moterų karjeros skatinimo platformos „Luminary“ įkūrėja ir vadovė Cate Luzio nemėgsta stereotipinės skirties tarp vyrų ir moterų. IQ biuro Vašingtone vadovei Liepai Žeromskaitei ekspertė pabrėžė, jog kiekvienam reikia suteikti vienodas galimybes įrodyti, kad gali būti geru vadovu.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, nors bendrovėse 50 proc. pradedančiųjų pozicijų užima moterys, tik 25 proc. iš jų pasiekia aukščiausius C lygio postus. Kodėl taip yra?

– 51 proc. darbo jėgos sudaro moterys ir mes žinome, kad dauguma jų neatsiduria vadovaujamose pozicijose, dauguma jų lieka jaunesniosiomis darbuotojomis, ir tai dar labai priklauso nuo sektoriaus. Jei pusė darbo jėgos sudaro moterys, bet jų dalis vadovaujamose pozicijose vis dar yra labai menka, ypač biržinėse įmonėse, bet ir visose bendrovėse apskritai, manau, kad to priežasčių yra daug.

2024 10 15 06:45
Spausdinti