Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


ENERGETIKA
Danų „European Energy“ Lietuvoje planuoja investuoti 1,6 mlrd. eurų
BNS
Unsplash
Vėjo elektrinės jūroje.

Danijos atsinaujinančios energetikos bendrovei „European Energy“ Lietuvoje planuoja investuoti daugiau nei 1,6 mlrd. eurų, statyti vėjo ir saulės elektrines, kurių bendra galia viršys 1 tūkst. megavatų (MW), penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Lietuvą savo investicijoms renkamės pirmiausia dėl natūralių išteklių. Vėjo potencialas yra puikus, saulės parkams tai taip pat nebloga vieta. Antra, Lietuva yra euro zonoje. Trečia, esate „Nordpool“ elektros prekybos sistemos dalis. Šie trys parametrai mums yra patys svarbiausi kaip vystytojui ir investuotojui“, – interviu teigė įmonės vadovas ir vienas įkūrėjų Knudas Erikas Andersenas.

Pasak jo, „European Energy“ planuoja dalyvauti antrajame jūros vėjo parko konkurse Lietuvoje: „Mus antrasis konkursas domina. Planuojame dalyvauti su partneriais“.

Šiemet Danijoje baigianti statyti gamyklą su 52 MW elektrolizės įrenginiu, „European Energy“ ketina Lietuvoje investuoti į naujos kartos degalų metanolio, vandenilio ar amoniako gamybą. „Esame atviri ir pasirengę diskutuoti apie tokios gamybos plėtrą Lietuvoje. Pirmiausia turėtume pasirinkti vietą, kur Lietuvoje tokia gamykla galėtų būti“, – teigė K. E. Andersenas.

2023 09 01 10:18
Spausdinti