Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Du geriausi kandidatai į "Verslios Lietuvos" vadovus eis naujas pareigas
BNS
(BNS nuotr.).

Naujus vadovus nuo šiol turės ir agentūra „Versli Lietuva“, ir Lietuvos bankų asociacija. Konkursą „Verslios Lietuvos“ vadovo pareigoms užimti laimėjęs, bet pareigų atsisakęs buvęs Švedijos prekybos ir investicijų tarybos „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai Mantas Zalatorius nuo šiol vadovaus Lietuvos bankų asociacijai. Antrąją vietą užėmusi Daiva Kleponė ministro įsakymu paskirta naująja "Verslios Lietuvos" vadove.

Mantas Zalatorius Lietuvos bankų asociacijai vadovaus nuo rugsėjo 4 dienos. Jis pakeis Stasį Kropą, kuris asociacijai vadovauja nuo 2008 metų ir kurio antroji kadencija baigiasi šiemet. M.Zalatorius neseniai laimėjo eksportą skatinančios agentūros „Versli Lietuva“ vadovo konkursą ir šių pareigų atsisakė. Iš pradžių lakoniškai komentavęs savo sprendimą, jis pripažino, kad asociacijos vadovo konkursas buvo viena priežasčių, kodėl jis atsisakė vadovauti „Versliai Lietuvai“. Jis teigė nežinantis, kiek žmonių norėjo tapti asociacijos vadovais. „Konkurso metu aš gavau naują pasiūlymą. Buvo dar kitų dalykų, dėl kurių aš apsisprendžiau neapsiimti vadovauti „Versliai Lietuvai“. Tie kiti dalykai labiau susiję su politine konjunktūra“, – kalbėjo vyras. Kalbėdamas apie naująsias pareigas, naujasis vadovas pažymėjo laukiančius iššūkius. „Ateinu vadovauti asociacijai išties įdomiu metu. Viena vertus, Lietuvoje turime tvarų bankinį sektorių – bankus su stipria kapitalo baze ir didele patirtimi. Kita vertus, Europoje ir pasaulyje bankų sektorius susiduria su lig šiol nematytais dideliais iššūkiais: mažėjančiu pelningumu, griežtėjančiu reguliavimu, technologiniu spaudimu, augančia konkurencija iš drąsiai į rinką žengiančių finansinių technologijų startuolių bei reputaciniais iššūkiais“, – pranešime spaudai cituojamas M.Zalatorius. BNS kol kas su juo susisiekti nepavyko. Filologijos, ekonomikos ir verslo išsilavinimą turintis M.Zalatorius turi didelę vadovaujamo ir patariamojo darbo patirtį – be Švedijos prekybos tarybos, yra dirbęs bendrovės Visagino atominė elektrinė (VAE), „Unicef Lietuvos“, „Lietuvos energijos“, „KB Components“, „Scandic Hotels“ valdybose, dirbo su didžiausiomis Šiaurės Europos kompanijomis, padėdamas joms ateiti į Baltijos rinką, patarė, privatizuojant „Lietuvos telekomą”, parduodant komercines televizijas bei viešbučius. Lietuvos bankų asociacijos nariai yra bankai „Swedbank“, SEB, DNB, „Nordea“, „Danske Bank“, „Citadele“, Medicinos bankas, Šiaulių bankas, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialas ir Lietuvos centrinė kredito unija.

Tapo naująja vadove

Laimėjusiam kandidatui atsisakius pareigų, įstaigos vadove tapo tarptautinės ir įvairių ūkio sektorių vadybos patirties turinti 47-erių Daina Kleponė. Darbą ji pradės nuo birželio 22 dienos. D. Kleponė turi 6 metų verslo vystymo patirtį užsienio šalyje – Skandinavijos šalyse, Jungtinėje Karalystėje, Austrijoje, Airijoje, Belgijoje, Olandijoje, Indijoje. Taip pat paskirtoji „Verslios Lietuvos“ vadovė turi daugiau nei 20 metų vadybos patirtį lyderiaujančiose pozicijose didelėse Lietuvos ir užsienio įmonėse. Iki šiol D. Kleponė dirbo verslo vystymo konsultante Austrijoje įsikūrusioje tarptautinėje klientų pirkimų duomenų analizės ir lojalumo paslaugų kompanijoje „C3 Loyalty services“. Lietuvoje D. Kleponė yra ėjusi AB „Audimas“ generalinio direktoriaus pareigas, buvo AB „Lietuvos draudimas“ pardavimo departamento direktorė ir valdybos narė, įmonės „Baltika Group“ direktorė Lietuvai ir Lenkijai, AB „Šatrija“ generalinė direktorė, AB „Pergalė“ rinkodaros ir pardavimo direktorė bei kt. Kleponė Vytauto Didžiojo universitete įgijo verslo vadybos magistro laipsnį, verslo vadybos magistro studijas ji taip pat baigė Baltijos vadybos institute (BMI), prieš tai Vilniaus universitete įgijo chemijos inžinieriaus specialybę. VšĮ „Versli Lietuva“ vadovė Rūta Pentiokinaitė, vadovavusi įstaigai nuo 2016 m., pareigas paliko dėl šeiminių aplinkybių. Iš viso „Verslios Lietuvos“ vadovo konkurse dalyvavo daugiau kaip 20 kandidatų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 09 16:17
Spausdinti