Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


TAIVANAS IR LIETUVA
E. Huangas: Taivanas ketina toliau investuoti Lietuvoje, kurs projektus su „Teltonika“
BNS
Lukas Balandis/BNS

Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas sako, kad atlikęs pirmąją investiciją Lietuvoje Taivanas ketina toliau investuoti į naujus projektus šalyje.

Pasak jo, ketinama bendradarbiauti su daiktų interneto grupe „Teltonika IoT Group“ vystant puslaidininkių technologijas, be to, netrukus žadama leisti į Taivaną importuoti lietuvišką jautieną.

„Yra papildomų suplanuotų reikalų, kurie bus užbaigti iki šių metų pabaigos. Taip pat yra daug kitų potencialių projektų kitiems ir dar kitiems metams“, – pirmadienį Vilniuje sakė E. Huangas.

Jis kalbėjo renginyje pristatant pirmąją į Vidurio ir Rytų Europą orientuoto Taivano investicijų fondo 3,5 mln. eurų investiciją į lazerių technologijas vystantį Lietuvos startuolį „Litilit“.

„Taivano investicinis fondas nusprendė investuoti 3,5 mln. eurų į „Litilit“ ir tapti jos ateities augimo strateginiu partneriu. Taivanas pasinaudojo savo stipriomis žiniomis ir partneryste su technologijų pramone Taivane, Azijos ir Ramiojo vandenyno regione bei JAV, siekiant padėti „Litilit“ augti“, – teigė Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas.

„Mūsų strategija yra padėti Lietuvos įmonėms augti“, – pridūrė jis.

E. Huangas teigė, jog Lietuvos ir Taivano vyriausybėms pasiekus susitarimą Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutas bendradarbiaus su daiktų interneto prietaisų gamybos grupe „Teltonika IoT Group“ vystant puslaidininkių projektavimo ir gamybos technologijas.

„Bendradarbiaujant abiejų šalių vyriausybėms, Taivanas nusprendė pavesti savo Pramonės technologijų tyrimų institutui tiesiogiai bendradarbiauti su „Teltonika“ – lyderiaujančia Lietuvos elektronikos gamybos įmone – kuriant jos puslaidininkių technologijų pajėgumus bei pasitelkiant bendrą sprendimų paketą“, – teigė Taivaniečių atstovybės vadovas.

Pasak jo, dėl detalių bus susitarta per artimiausias kelias savaites.

Leidimai lietuviškai jautienai – iki metų pabaigos

E. Huangas pažymėjo, kad šiuo metu vyksta procesas dėl leidimų įvežti į Taivaną lietuvišką jautieną.

„Tikimės, kad jei viskas eisis sklandžiai, leidimą lietuviškai jautienai galėsime suteikti iki šių metų pabaigos“, – teigė E. Huangas.

Pasak jo, Lietuvos eksportas į Taivaną pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 30 proc., o nuo praėjusių metų lapkričio Taivanas įsigijo įvairios lietuviškos produkcijos.

„Tikiuosi, kad Lietuvos ir Taivano įmonės gali dirbti kartu, kad taivaniečiai būtų aprūpinti aukštos kokybės lietuviškais maisto produktais“, – teigė E. Huangas.

E. Huango teigimu, Taivanas ir Lietuva siekia abiem pusėms naudingo bendradarbiavimo, sujungiant abiejų šalių įmonių konkurencinį pranašumą aukštą pridėtinę vertę kuriančiose pramonės šakose.

„Taivanas sieks, kad būtų sukurtas abiem pusėms naudingas Taivano ir Lietuvos bendradarbiavimas, kartu siekiant sukurti strateginę jėgą sujungiant abiejų šalių įmonių konkurencinį pranašumą aukštos pridėtinės vertės pramonės šakose“, – sakė E. Huangas.

2022 11 07 14:07
Spausdinti