Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


INVL IR ŠIAULIŲ BANKO VERSLŲ SUSIJUNGIMAS
ECB leido sandorį, užbaigsiantį INVL ir Šiaulių banko verslų susijungimą
BNS
ELTA
Šiaulių bankas.

Europos Centrinis Bankas (ECB) suteikė leidimą investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupei „Invalda INVL“ įsigyti 10–20 proc. Šiaulių banko akcijų – tai paskutinis iš būtinų priežiūros institucijų leidimų, siekiant sujungti įmonių mažmeninius verslus.

Verslų sujungimo sandorį numatoma užbaigti iki gruodžio, pranešė INVL ir Šiaulių bankas.

„Reikiami leidimai yra gauti ir mes galime užbaigti šį reikšmingą abiem sandorio šalims sandorį“, – pranešime teigia „Invaldos INVL“ vadovas Darius Šulnis.

„Beveik metus vykstantis sandoris jau finišo tiesiojoje. Visi leidimai gauti, procesai paruošti, kolegos pasirengę – tikimės, kad sandorį uždarysime taip, kaip ir planavome, iki gruodžio 1 dienos“, – pranešime sako Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Sandoriui užbaigti Šiaulių bankas išleis naują tikslinę akcijų emisiją, kurią, mokant po 0,645 euro už akciją, išpirks „Invaldos INVL“ grupė, kuri padidins banko akcijų dalį iki 18,45 proc.

Tuo metu Šiaulių bankas po naujų akcijų apmokėjimo galės įregistruoti padidėjusį įstatinį kapitalą ir susijusius įstatų pakeitimus, o tam pagal reguliavimą dar reikės papildomai gauti Lietuvos banko leidimą. Tikimasi, kad galutinai sandoris bus užbaigtas iki 2023 metų pabaigos.

Pagal 2022 metų lapkričio 22 dieną pasirašytą sutartį su Šiaulių banko grupe jungiami INVL antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investiciniai fondai Lietuvoje ir gyvybės draudimo paslaugų verslas Baltijos šalyse.

INVL grupė ir toliau aktyviai veiks alternatyvių investicijų valdymo srityje, teiks Šeimos biuro paslaugas Baltijos šalyse bei valdys antrosios ir trečiosios pakopos pensijų fondus Latvijoje.

Šiaulių banko grupė, be jau teikiamų finansinių paslaugų, valdys antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investicinius fondus Lietuvoje, išplės gyvybės draudimo paslaugų verslą – jį perims banko kontroliuojama bendrovė „SB draudimas“.

Gegužę V. Sinius investuotojams sakė, kad po verslų sujungimo Šiaulių bankas sieks tapti trečiu mažmeniniu banku Lietuvoje.

Pagal valdomą turtą ir pelningumą bankas 2022 metais buvo ketvirtas po „Swedbank“, SEB ir „Revolut“ bankų.

2023 11 22 11:06
Spausdinti