Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


„NAUJOS KARTOS LIETUVA“
EK Lietuvai išmokėjo 542 mln. eurų RRF lėšų
BNS
Unsplash

Europos Komisija išmokėjo Lietuvai pirmąją išmoką iš Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) – 542,3 mln. eurų, BNS pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Finansų ministerija balandžio pabaigoje skelbė, kad pirmoji 537 mln. eurų subsidija iš RRF Lietuvą pasieks gegužės viduryje.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė tuomet sakė, kad tai reikšmingas rezultatas per santykinai trumpą plano gyvavimo laikotarpį ir EK įvertinimas, jog judame teisinga kryptimi.

Tikimasi, kad laikinai sulaikyta 26 mln. eurų FFR parama Lietuvai bus pervesta 2024-ųjų pradžioje, kai šalis pasieks iki šiol neįvykdytus du rodiklius, susijusius su mokesčių peržiūra.

Be to, Lietuva siekia labiau skatinti žaliąją pertvarką ir pramonės transformaciją, todėl pagal planą norima dar iki 1,7 mlrd. eurų pasiskolinti bei pasinaudoti „REPowerEU“ iniciatyvos lėšomis – 194 mln. eurų.

Anksčiau buvo planuota skolintis apie 1 mlrd. eurų, tačiau, pasak premjerės Ingridos Šimonytės, nutarta sumą padvigubinti, nors ir esama rizikos, ar Lietuvoje bus tokios vertės projektų.

2023 05 10 15:06
Spausdinti