Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


META
„Facebook“ savininkė „Meta“ rengiasi paleisti į „Twitter“ panašią platformą „Threads“
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

„Facebook“ savininkė „Meta“ rengiasi paleisti savo naująją platformą „Threads“, konkuruosiančią su „Twitter“.

Pirmadienį ją buvo galima iš anksto užsisakyti „iPhone“ ir „Android“ operacinių sistemų mobiliųjų programėlių parduotuvėse.

Naujoji programėlė turėtų būti prieinama artimiausiomis dienomis ir „Apple“ programėlių parduotuvėje apibūdinama kaip „Instagram“ tekstinių pokalbių programa“.

„Threads“ – tai vieta, kur bendruomenės susiburia, kad aptartų viską – nuo temų, kurios jums rūpi šiandien, iki to, kas bus populiaru rytoj“, – rašoma programėlės aprašyme parduotuvėje.

„Threads“ pristatyta po to, kai socialinį tinklą „Twitter“ užgriuvo netikrumas, jį spalį perėmus „Tesla“ savininkui Elonui Muskui: milijardierius pertvarkė bendrovę, atleido tūkstančius darbuotojų ir daugelį funkcijų apmokestino.

Kovo viduryje „Meta“, patronuojančioji „Facebook“ ir „Instagram“ bendrovė, paskelbė, kad kuria naują socialinį tinklą, pagal kurio aprašymą jis galėtų būti potencialus „Twitter“ konkurentas.

Programėlės parduotuvės aprašyme teigiama, kad naudotojai galės „tiesiogiai bendrauti su mėgstamais kūrėjais ir kitais, kurie mėgsta tuos pačius dalykus, arba susikurti savo ištikimų sekėjų grupę ir dalytis su pasauliu savo idėjomis, nuomonėmis ir kūryba“.

„Galvojame apie decentralizuotą, nepriklausomą socialinį tinklą, skirtą dalytis rašytinėmis žinutėmis realiuoju laiku“, – sakoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame grupės pareiškime.

Praėjusią savaitę „Twitter“ sukėlė pasipiktinimą, kai E. Muskas paskelbė, kad platforma apribos per dieną perskaitomų įrašų skaičių, o už prenumeratą nemokantiems žmonėms, kurie sudaro didžiąją naudotojų dalį, bus leidžiama perskaityti ne daugiau kaip 1 000 įrašų per dieną.

Tokio sprendimo tikslas – apriboti trečiųjų šalių, ypač įmonių, naudojančių dirbtinio intelekto modelius, naudojimąsi socialinio tinklo duomenimis.

2023 07 04 12:03
Spausdinti