Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PASAULINĖ PREKYBA
G. Landsbergis: Lietuvos siekis diversifikuoti rinkas pasiteisino
BNS
Irmantas Gelūnas/BNS
G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, sako Lietuvos siekis diversifikuoti rinkas pasiteisino – sparčiai auga lietuviškų prekių eksportas ir į Indijos bei Ramiojo vandenyno regiono šalis.

„Naujausi statistikos duomenys rodo, kad Lietuvos eksportas augo ne tik į strateginės partnerystės šalis – JAV, Lenkiją ir Vokietiją, bet ir į naujas rinkas – sparčiai didėja lietuviškos kilmės prekių eksportas ir į Indijos bei Ramiojo vandenyno regiono šalis – Japonija, Australija, Singapūras, Taivanas – naujos ir labai svarbios eksporto bei ekonominės partnerystės kryptys“, – Metų ekonomikos forume iš anksto įrašytoje kalboje ketvirtadienį sakė ministras.

Anot jo, atvira ir taisyklėmis paremta pasaulinė prekyba yra labai svarbi Lietuvos ekonomikai.

„Daugiau negu 40 proc. viso Lietuvos eksporto išvežama už Europos Sąjungos ribų, todėl, mano nuomone, ES laisvos prekybos sutarčių plėtra yra viena iš pagrindinių priemonių, kurių pagalba yra užtikrinamas mūsų ekonomikos augimas“, – teigė G. Landsbergis.

Ministras taip pat ragino labiau panaudoti partnerystę ir aljansus bei kurti panašiai mąstančių šalių koalicijas kaip atsvarą autoritariniams režimams.

„Šiandienos ne tik atsakingų politikų, bet ir atsakingo verslo uždavinys yra dirbti kartu ir bendrai mažinti rizikas, kurias kelia tokios autoritarinės valstybės kaip Kinija ir Rusija“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Pasak jo, Lietuva pataruoju metu patyrė daug iššūkių – koronaviruso pandemiją, Lukašenkos režimo hibridinę ataką, Kinijos ekonominį šantažą, Rusijos sukelto energetinio karo bei karo Ukrainoje pasekmes.

2022 10 20 13:02
Spausdinti