Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Google“ sako „ne“ įkyriai reklamai
BNS
(Pixabay nuotr.).

Kitais metais „Alphabet“ grupei priklausančios JAV technologijų milžinės „Google“ interneto naršyklėje „Chrome“ atsiras speciali, įkyrią reklamą blokuosianti funkcija, praneša bendrovė.

„Alphabet“ skelbia, kad tinklalapių savininkams suteiks įrankį „Ad Experience Reports“, kuris padės suprasti, kokia reklama yra nepriimtina ir kaip spręsti standartų neatitinkančios reklamos problemą. Reklamos kokybės standartus nustatys „Koalicija už geresnę reklamą“, kuriai priklauso stambios bendrovės, kaip „Google“, „Facebook“, „News Corp.“, „Interactive Advertising Bureau“ (IAB) ir „Procter & Gamble“. Nepriimtina reklama bus laikomi iššokantys langai, automatiškai įsijungiantys vaizdo įrašai ar reklaminiai pranešimai su atgaliniu laikmačiu, skelbia BBC.
„Google“ mano, kad tokia funkcija leis sumažinti skaičių vartotojų, kurie dėl įkyrios reklamos įsidiegia specialią programinę įrangą.
„Google“ mano, kad tokia funkcija leis sumažinti skaičių vartotojų, kurie dėl įkyrios reklamos įsidiegia specialią programinę įrangą, blokuojančią visą reklamą. „Google Chrome“ šiuo metu yra populiariausia naršyklė pasaulyje. „StatCounter“ duomenys rodo, kad gegužę ja naudojosi 54,14 proc. internautų. Verta paminėti, kad pastaraisiais metais vis labiau populiarėja įvairios reklamos blokavimo priemonės. IAB duomenimis, jas naudoja maždaug 26 proc. amerikiečių. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 05 21:28
Spausdinti