Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PASITRAUKIMAS
H&M nusprendė užbaigti savo veiklą Rusijoje
BNS
Unsplash

H&M pirmadienį paskelbė nusprendusi užbaigti savo veiklą Rusijoje, kurioje Švedijos drabužių mažmeninės prekybos milžinė nuo kovo mėnesio dėl Maskvos invazijos į Ukrainą yra sustabdžiusi visus pardavimus.

„Kruopščiai viską apsvarstę, manome, jog, atsižvelgiant į dabartinę padėtį, tęsti mūsų veiklą Rusijoje yra neįmanoma“, – pažymėjo H&M pranešime cituojama grupės vadovė Helena Helmersson.

„Esame labai nuliūdę dėl tokio sprendimo poveikio mūsų kolegoms ir taip pat esame labai jiems dėkingi už visų jų sunkų darbą ir atsidavimą“, – pridūrė ji.

Nuo 2009 metų Rusijoje veikusi H&M pranešime taip pat nurodė, kad traukimosi iš Rusijos procese „ribotam laikui“ atidarys šioje šalyje esančias parduotuves, kad „galėtų parduoti likusias prekes“.

H&M pažymėjo, kad visas veiklos likvidavimo procesas grupei turėtų atsieiti maždaug 2 mlrd. Švedijos kronų (192 mln. JAV dolerių, apie 189 mln. eurų), iš jų maždaug 1 mlrd. kronų padarys poveikį grupės pinigų srautams.

„Bendra suma, kaip vienkartinės išlaidos, bus įtraukta į 2022 metų trečiojo ketvirčio rezultatus“, – nurodė mažmenininkė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 18 13:11
Spausdinti