Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Į dangų pro pragaro vartus – blogiausi oro uostai
The Economist
Scanpix nuotr.

Neformali apklausa, kur baisiausia įstrigti laukiant skrydžio

Geriausi pasaulio oro uostai gali būti nuobodūs kaip brangūs niekada negendantys laikrodžiai. Nusileidi, ir jau netrukus perėjęs pasų patikrą registruojiesi viešbutyje. Maloni, bet neįsimintina patirtis. Blogiausi oro uostai turi išraiškingesnį charakterį. Perfrazuojant Levą Tolstojų, patrauklūs oro uostai visi vienodi, bet kiekvienas tragiškas savaip.

Antai Džuba. Pietų Sudano sostinės oro uostas – tai tvanki palapinė prie pūvančios balos. Lėktuvai dažnai vėluoja, todėl keleiviams tenka prakaituoti ne vieną valandą. Išvykimo salėje nėra nei tualetų, nei maisto, nei eilių sistemos. Pasiseka tam, kuris randa nesulūžusią kėdę. Kadangi purvinas vanduo ir tropinės ligos – čia kasdienybė, dažnai sutrinka skrandžio veikla. Ką gi, keliautojams vertėjo dukart pagalvoti prieš valgant salotas.

Apie saugumo procedūrą galima pamiršti. Svarbių šulų bagažą neša liokajai, ir nešuliai demonstratyviai keliauja ne pro skenerį, o aplink jį. Kadangi aparatas veikia retai, iki svarbių šulų statuso pakyla ir eiliniai žmonės, nes ir jų bagažo niekas neskenuoja norėdamas patikrinti, ar nėra ginklų bei sprogmenų.

2018 03 19 10:00
Spausdinti