Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


FINANSINĖS TECHNOLOGIJOS IR VIENARAGIAI
I. Laursas: dėl sugriežtinimų „fintech“ srityje labiausiai nukentės vienaragiai
ELTA
BNS foto.
„Nexture Ventures“ vadovas Ilja Laursas.

„Nexture Ventures“ vadovas Ilja Laursas teigia, kad dėl griežtėjančio finansinių technologijų („fintech“) reguliavimo, į Lietuvą nesenai atėjusios šio sektoriaus įmonės planuoja trauktis.

„Lietuvos politika labai griežtėja finansinių technologijų srityje. Nors prieš keletą metų skelbėme, kad busime finansinių inovacijų centru, dabar vyrauja labai konservatyvus požiūris. Ir teko girdėti liūdną žinutę, kad iš 500 į Lietuvą atvykusių finansinių inovatorių kompanijų, 2024 m. ketina likti tik penki. Ir tai susiję su planuojamu sugriežtinti reguliavimu“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė I. Laursas.

„Tarp šių kompanijų buvo nemažai „vienaragių“. Tai milijardų eurų vertės įmonės, kurios įkėlė koją į Lietuvą, jau samdė žmones“, – paminėjo jis.

Taip pat, „Nexture Ventures“ vadovas paminėjo, kad 2024–2025 m. planuojamuose priimti „fintech“ sektoriaus įmonių reguliavimo įstatymuose yra numatomi neįmanomi įgyvendinti reikalavimai.

„Pavyzdžiui, iš „blockchain“ technologijos pagrindu veikiančių organizacijų bus reikalaujama atidaryti sąskaitas Europos bankuose. Bet tuo pačiu metu sakoma, kad Europos bankams draudžiama dirbti su tokiomis bendrovėmis“, – aiškino jis.

„Blockchain“ – kriptografinė technologija, leidžianti išsaugoti kiekvienos finansinės operacijos detales keičiantis kriptovaliuta ir užtikrinti, kad asmuo tuo pačiu valiutos vienetu negali atsiskaityti už kelias paslaugas.

2024 01 22 09:40
Spausdinti